Du är här: Start / Betyg & recensioner / Edward Finnigans upprättelse
Betyg & recensioner för

Edward Finnigans upprättelse (Pocket)

Kundbetyg 4

(64 röster)

Vad tycker du?

Sätt ditt betyg

Riktigt bra deckare !

Emy Larsson (Luleå), 20 augusti 2018

Boken är inte blodig eller sensationell i sitt upplägg utan mer långsam och ger tid för eftertanke. Efteråt stannar den kvar länge och är spännande in i det sista!

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Riktigt bra berättelse

Marie Welander, 23 oktober 2015

Mycket bra om det gäller ljuv hämd. Historien är så spännande men även hämden har sitt pris här i boken. Jättebra som andra böcker av författarna senast läst är Två soldater

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Ännu en jättebra bok av dessa författare som grep tag...

Lena Myrén, 27 november 2013

Ännu en jättebra bok av dessa författare som grep tag i en och var svår att lägga ifrån sig. En bok som väcker starka känslor som sitter kvar länge.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Jag tyckte att boken var mycket bra, gav en inblick i...

Lotta Bokmal, 22 oktober 2013

Jag tyckte att boken var mycket bra, gav en inblick i rättssystemet i USA och framförallt om dödsstraff. Har även läst de två tidigare böckerna av samma författare, har nu stora förhoppningar på de övriga.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Oväntat väntad! Den här, precis som deras tidigare...

Jameela, 7 juni 2013

Oväntat väntad! Den här, precis som deras tidigare böcker, är ett starkt politiskt inlägg i samhällets nu! Omöjligt att bara läsa och lägga undan. Den stannar kvar! I samtal efter samtal med andra återupplevas den och de föregående böckerna. Berättelserna och karaktärerna är bekant. Mänskligt mänskliga!

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Dödsstraffets dilemma

thoora, 22 november 2008

Ytterligare en bok i den oerhört välskrivna serien som föregåtts av "Odjuret" och "Box 21". Till en början kände jag mig lite besviken på denna bok, jag tyckte inte den gav särskilt mycket utrymme för funderingar. Mina egna och författarnas tydliga åsikter i frågan gjorde att boken inte kändes ifrågasättande, bara fördömande. Jag jämför med tidigare böcker, som jag på sätt och vis tycker har tagit upp dödsstraff (eller kanske snarare hämnd) och har gjort det på ett bättre sätt. Men ju längre jag läste, desto fler kvaliteter upptäckte jag ändå och jag kan inte ge boken något annat än högsta betyg. Läs!

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Deras starkaste bok!

Caster, 2 mars 2008

Tycker Roslund & Hellström är Sveriges bästa författarpar, och just denna boken är den starkaste! Mycket tänkvärd, och ett slut som slår allt, man sitter bara och gapar över hur starkt och förvånande slutet är.
Genombra bok rätt igenom, rekommenderar den här boken mycket!

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Överspänd men lättläst...

Ronnie Kron, 7 oktober 2007

Författarparet Roslund/Hellströms tredje roman om den labile kriminalkommissarien Ewert Grens är spännande och svår att lägga ifrån sig. De har tagit dödsstraffets omöjliga logik som utgångspunkt för att berätta en lättläst och engagerande historia om en man med falsk identitet som har lyckats lura det amerikanska rättsväsendet på ett sätt som ingen annan tidigare har gjort. Svensk polis kommer honom på spåren av en slump och en minst sagt ovanlig utredning tar form och drivs fram av ensamma, nergångna och sömnlösa arbetsnarkomaner på båda sidor av Atlanten. Handlingen hoppar oavbrutet fram och tillbaka i tiden och mellan parallella spår och både det och flera andra av författarnas säljknep känns tillgjorda och ofta löjligt uppenbara. Trots det är det intressant och bra underhållning men dessvärre dras totalbetyget ner något av att författarnas försök till filosoferande kring dödsstraff inte når längre än till det mest självklara.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Tänkvärd...

Fanny, 24 augusti 2007

Detta är den absolut bästa bok jag läst på mycket länge! Det är en kriminalroman med politisk vinkel. Boken sätter samhällets etik och människosyn på sin spets. Författarna förhåller sig till detta på ett otroligt sätt genom att beskriva varje tanke hos domaren, offret och bödeln på samma gång. Jag kan inte annat än älska denna fantastiska bok, den lämnar mig berörd och upprörd, men framförallt gör boken mig medveten om konflikter som sker i samhället. Boken ger mig chansen att ransaka min egen människosyn och detta var för mig otroligt betydelsefullt.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej