Du är här: Start / Betyg & recensioner / Flickan under gatan
Betyg & recensioner för

Flickan under gatan (Pocket)

Kundbetyg 4

(62 röster)

Vad tycker du?

Sätt ditt betyg

Gäsp..

Lia, 30 augusti 2015

Provat förr & gillat men inte längre. Viktigt att kunna läsa om böcker. Handlingen sa mej 0. Känslan va helt borta. Åker till Eriks.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Roslund & Hellström är böcker som jag läst hela...

Christina Berglund, 31 maj 2013

Roslund & Hellström är böcker som jag läst hela sviten. De är alltid faschinerande att ta del av den värld som finns i Sverige som man själv inte vet något om. Visst vet man att det finns uteliggare men att det finns så många människor och framförallt unga människor som far illa och söker sig ner till en värld under gatan för att söka värme. Mycket läsvärd och som alltid man funderar på hur det står till med den sociala välfärden i Sverige, det finns mycket mer man skulle kunna göra för att få ordning på all tragik som finns.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Besviken

thoora, 3 december 2008

Efter att ha läst de tre tidigare böckerna av författarparet och uppskattat dem mycket känner jag mig besviken på denna. Kanske hade jag för högt uppskruvade förväntningar, kanske var det för att boken inte lyckades överraska mig vare sig gällande samhällskritik eller handling. Eller kanske en kombination... Den är som vanligt välskriven, men jag upplevde den som seg och kände inte att det hade hänt något från första kapitlet och tills dess att jag slog ihop den. Det är en bra och läsvärd bok (vilket den starka trea den får i betyg av mig visar), men inte alls i klass med sina föregångare.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Mardröm eller verklighet

Ywwe, 7 augusti 2008

Superspännande och gripande bok. Sträckläste den så intenisivt att jag upplevde mig befinnas inne i bokens värld. Fick nypa mig i armen för att återgå till min solstol och förstå att boken bara var en "mardröm". Frågan kvarstår ändå- kan boken vara verklighet, kan det vara sant???

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Fortsatt hög kvalité

Mats Blom, 5 maj 2008

Det här är troligen den mörkaste boken av kriminalparet Roslund/Hellström (då jag inte läst "Odjuret" låter jag det vara osvuret). Med sina bakgrunder som kriminalreporter och kåkfarare är intrigen som vanligt verklighetstrogen. I sin eftertext skriver de att allt som verkar osannolikt troligen är sant, och det som verkar sannolikt troligen fiktion. Jag finner som lekman inga skäl att tvivla.
Roslund/Hellström är tjugohundratalets Sjöwall/Wahlöö med sin mörka, skitiga, kritiska samhällskildring, fjärran från de excelmallade kriminalromaner som vanligen toppar våra försäljningslistor.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej