Du är här: Start / Betyg & recensioner / Illusionen om Gud
Betyg & recensioner för

Illusionen om Gud (Pocket)

Kundbetyg 4

(78 röster)

Vad tycker du?

Sätt ditt betyg

Jag har inte funderat så mycket på religion och tro...

LenaGi, 18 juni 2013

Jag har inte funderat så mycket på religion och tro och inte behövt förklara min tro eller ej så denna bok blev för mig intressant på ett sätt som kanske inte var avsikten med boken. Jag har lärt mig mycket om hur religiösa människor försvarar och "bevisar" sin tro (främst i USA) och fått många nya tankar och kunskap kring detta vilket har varit spännande för mig.

2 av 3 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Klockren!

Oskar, 20 oktober 2012

Ett måste för alla troende och ateister

2 av 3 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Recension

Jennie, 20 oktober 2014

Den är mycket populärvetenskaplig skriven och är lätt att följa med i. Det är bokens styrka. Den är dock full med faktafel och Dawkins ger sig in på områden som han inte behärskar. Dessutom har han en ton som inte är så trevlig. Om man vill ge sig in i en diskussion så bör man försöka sätta sig in i motståndarens åsikter. Här är det bara "avrättning rakt av". När detta sker och det är fullt av faktafel så minskar trovärdigheten drastiskt i argumenten. Vill man läsa ateistiska argument så finns det bättre hos andra företrädare för ateisterna.

1 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Fantastisk bok för de som söker sig utanför...

Sara Eriksson, 4 juni 2013

Fantastisk bok för de som söker sig utanför religionens mystik och arbetar sig in mot verkligheten. Dawkins ger en målande bild av den fantastiska, Darwinistiska livsåskådningens många poänger och talar lovande om människans potential till godhet utanför religionens grupptryck.

1 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Instämmer till "viktig bok"

Leena, 1 juni 2012

Bland det bästa jag har läst på länge, "dörröppnare", och viktiga klargörande aspekter. Mycket sympatiskt skriven, lättbegriplig.

1 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

en viktig bok

Eric, 31 mars 2011

Dawkins sarkasmer till trots är detta en välformulerad och mycket genomtänkt bok, med teorier som ingen troende (hittills och förmodligen aldrig) kunnat slå hål på. De som inte gillar boken är troende och rädda att få sin världssyn slagen i bitar, vilket precis är skälet till att de ska läsa den.

Inte Dawkins bästa bok, men en mycket bra och lättläst introduktion till varför gudsbegreppet inte fungerar annat än som tröst för sökande och ett maktmedel för dem som vill dominera andra.

1 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Fyra+ till Dawkins

Helena, 9 april 2009

Dawkins bok dekonstruerar guds-begreppet på ett underhållande vis. Boken är bitvis mycket välskriven. Ibland infinner sig vissa upprepningar och longörer; detta förmodligen för att verka infriande för en icke påläst publik. Det som är bokens främsta styrka är Dawkins dekonstruerande diskussion om guds-idén och guds existens. Därtill tillkommer en mycket intressant diskussion rörande relationen mellan naturvetenskap och religion. Stundom har Dawkins en lätt överlägsen ton gentemot personer med gudstro, i synnerhet då han beskriver olika religiösa organisationer i USA och religiösa företrädare i Storbritannien. Och det är ju det som är problemet i denna debatt: Är det möjligt att föra denna typ av argument som Dawkins presenterar utan att företräda en sorts rationell elitism eller elitistisk ratonalism? Förmodligen inte.

1 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

bra

ulrika, 8 december 2008

Kanonbra bok. Behövs för att få lite perspektiv till vad religion grundar sig i. Tungläst emellanåt men ändå bra.

1 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

En av vår tids viktigaste böcker

Björn Hansson, 21 november 2008

Den här boken är fantastiskt välskriven. Underhållande, provokativ, och nödvändig. Läs den och skapa dig en egen uppfattning om saker och ting.

1 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej