Du är här: Start / Betyg & recensioner / Denis Mukwege : en levnadsberättelse
Betyg & recensioner för

Denis Mukwege : en levnadsberättelse (Inbunden)

Kundbetyg 5

(18 röster)

Vad tycker du?

Sätt ditt betyg

En ödmjuk kirurg

Sheela Wadman (Älvsjö, Stockholm), 26 januari 2014

Trots dödshotet fortsätter Dr Dennis Mukwege att kämpa för att rädda våldtagna kvinnor i sitt land. Makthavarna tål inte att en vanlig medborgare, Dr. Mukwege, ska dra världens uppmärksamhet till det fruktansvärda brott som pågår mot kvinnor i landet och de tål inte heller att Dr. Mukwege skall få all den äran för sitt arbete på Panzisjukhus. Jag träffade Dr Mukwege på Filadelfiakyrkan i Stockholm i dec 2013 och märkte att här stod en ödmjuk man som vill utträtta den "kall" han fick när han var ca 8 år - att rädda människor och i synnerhet rädda våldtagna kvinnor som kom tlll Panzisjukhus. Författaren Berthil Åkerlund med sitt vackra och enkla språk höll min uppmärksamhet genom hela den levnadsberättelse av Dr. Dennis Mukwege. Tack!

1 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Jag lånade först boken på biblioteket -och läste den...

Jytte Hoff, 19 december 2013

Jag lånade först boken på biblioteket -och läste den som en deckare -otroligt spännande livsöde.
Sen köpte jag den hos Bokus för att ge bort den till min dotter i julklapp -hon har arbetat i Zimbabwe
som lärare och har en afrikansk man.
Därför tror jag hon kommer att tycka om att läsa om Mukweges liv och vägen till framgång. En stor eloge till Bertil Åkerlund för det vackra språket.

1 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Denis är läkaren och människan, ett ljus i världen

Gustaf K (Degerfors), 4 januari 2019

"Denis Mukwege en levnadsberättelse" är en gripande och skakande läsning. Handlingen i boken startar redan i prologen. Denis är på väg hem från en av sina resor. Väl hemma så minns han inte vad som hänt. .

Händelserna i boken berättar om livet och hur svårt det kan vara att leva där han bor. Det finns dock ljuspunkter. En av de ljusa punkterna är Denis själv, tycker jag. Han ger aldrig upp det han tror på. Det han inom sig vet är bra för landet. Många har besökt hans sjukhus och tidigt upptäckte han hur mycket kvinnorna behövde hans hjälp. De hade det svårt med graviditeter och förlossningar. Med tiden upptäckte han även att deras kroppar var svårt sargade av grovt våld. Han måste finnas till hands för dem som behövde honom. Och kvinnorna behövde en förändrad och bättre situation.

Hela tiden måste han anstränga sig hårt. När han ska skicka in sin ansökan till läkarutbildningen så blir det stopp. Det förvånade mig... Läs hela recensionen

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

En beundransvärd fredspristagare!!!

Ester Sylvia Lindvall, 30 november 2018

Äntligen! Har i flera åt velat att han skulle få Nobelpris för sin fantastiska insats för dessa kvinnor och flickor han räddat tillbaka till livet! Tyckte mycket om boken som skildrade både det mörka och det ljusa i hans liv och alla dessa kvinnors liv som han hjälpt❣️

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Det riktigt kryper i kroppen när jag läser om Denis...

Ulrika Ganning, 5 januari 2014

Det riktigt kryper i kroppen när jag läser om Denis Mukweges liv och hur det ständigt förekommer nya hot och incidenter ofta för att någon eller några är ute efter naturtillgångar. Hur dessa övergrepp på kvinnor kan tillåtas fortgå av ett lands regering är helt obegripligt. Denis Mukwege är en stor hjälte som jag ser det när han försöker berätta för omvärlden vad som pågår med fara för sitt eget liv.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej