Du är här: Start / Betyg & recensioner / Skogen vi ärvde
Betyg & recensioner för

Skogen vi ärvde (Inbunden)

Kundbetyg 5

(11 röster)

Vad tycker du?

Sätt ditt betyg

Fågeln som slutade spela

Niklas , 10 mars 2015

Maciej Zaremba genomlyser på ett föredömligt sätt flera nyanser i debatten om Sveriges skogar. Som jakt- och fiskeintresserad har jag själv flera gånger beklagat mig över kalhygge som avverkningsform. Ifrågasatt den ekonomiska nyttan med att avverka allt, gammalt som ungt. Sett uråldriga stigar, igenkänningsmärken försvinna. Landskap förändras till oigenkännlighet. Platser helt tysta, utan fågelsång.

Efter att ha läst boken "Skogen vi ärvde" förstår jag bilden bättre. En bild som innehåller skogsbrukare, invånare, jägare, svampplockare, skogsstyrelse, skogsbolag, turism, naturskyddsförening m.m. Men jag ser bara en vinnare, skogsbolagen, vars inköpspriser för virke hålls nere. Det sorgliga är att övriga aktörer tenderar att se varandras intressen som hot, som ytterligheter, istället för att göra gemensam sak. Att verka för ett ekonomiskt såväl som kulturellt hållbart brukande av Sveriges skogar.

Min dröm är att e... Läs hela recensionen

2 av 2 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Ett viktigt inlägg i den svenska debatten om vår...

staffan korsgren, 6 januari 2014

Ett viktigt inlägg i den svenska debatten om vår skogspolitik eller snarare avsaknaden av den. Zaremba gör ett bra arbete med sina genomlysningar av det svenska samhället

2 av 2 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Intressant läsning

Inger (Järfälla), 1 september 2015

Maciej Zaremba har verkligen gjort bra research som väl stämmer överens med de historier jag hört av tidigare generationer. Trist att Sverige blivit så "avlövat".

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej