Du är här: Start / Betyg & recensioner / Adolf Hitler
Betyg & recensioner för

Adolf Hitler (Pocket)

Kundbetyg 4

(36 röster)

Vad tycker du?

Sätt ditt betyg

Utmärkt biografi av en utmärkt biograf

Ingvar Gustafson, 25 maj 2017

Jag köpte boken framför allt av en anledning: Jag hade läst Bengt Liljegrens utmärkta Winston Churchill-biografi. Adolf Hitler blev ingen besvikelse. Den kan verkligen rekommenderas.

1 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

trevlig men historiskt värdelös.

Fredrik , 12 april 2015

Som roman över privatpersonen Hitler är den lättläst och underhållande. Som historisk bok riktigt dålig.Han använder för ofta riktigt dåliga källor, som tex Albert Speers biografi som vittnesmål över hur Hitler var (Speers biografi har avslöjats gång på gång som helt lögnaktig inlaga av honom för att tjäna pengar och framstå som oskyldig).

Överlag blir boken ett slags officiell propagandaverk om den store ledaren utan mycket diskussion om hans gärningar och utan tillräckligt bra källor samt diskussion om dem.

Läsvärd som fantasiroman men inte som historisk bok.

1 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

En annan sida av en tyrann!

Kjell Tage Lorentzson, 31 december 2019

Har ännu inte hunnit med att läsa mer än de första hundra sidorna. Boken är såpass fängslande att den svår att lägga ifrån sig. B Liljegren är en duktig författare vars böcker alltid håller måttet.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Den är bra för de intresserade

P. Hayek, 20 augusti 2019

Jag köpte boken av ren nyfikenhet, ville förstå mig på hur denna människa kunde förvandlas till ett hemskt monster, för att kunna förstå det måste man ta reda på bakomliggande orsakerna, han blev ju inte ond över en natt utan det var ju motgångar, besvikelser och trauman som sådde denna ondskefulla fröet inom honom, Bengt Liljegren skildrar det på ett djupgående mästerligt sätt i egenskap som författare. Adolf Hitler är inte exceptionell för självaste ondskan, många efter honom har fört stafettpinnen vidare till många av dagens ondskefulla ledare. Tyvärr så hamnade inte boken på hyllan längs mina andra böcker utan slängdes i sopnedkastet av ren respekt för alla de miljoner som föll offer för denna tyrann.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Hitler, en man som trollband både vän och fiende

Tommy Nordquist, 4 maj 2015

Bengt Liljegren har lyckats att finna intressanta infallsvinklar i denna biografi. Han presenterar en uttömmande och noggrann bild av en person som kom att förändra Europas kartbild och politik i mer än 50 år. Alla som har grundläggande kännedom om de stora dragen i 1900-talets historia kan i denna bok finna en del svar på varför det blev som det blev.
Författaren har genom noggranna studier av källmaterialet funnit både de mest intressanta händelserna som kom att förändra världen men han har också fångat många händelser som inte är så kända för gemene man.
Fast man i huvudsak känner till händelseförloppet kan man läsa denna bok som en roman. Här speglas Adolf Hitlers och Det Tredje Rikets uppgång och fall med fingertoppskänsla.
Följ gärna upp boken med att läsa Bengt Liljegrens biografi av Winston Churchill

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Intressant och lättläst

Vetgirig , 10 februari 2015

En mycket intressant och lättläst bok (trots mycket fakta) om en märklig person i en underlig tid. Väcker tankar och funderingar.

0 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej