Du är här: Start / Betyg & recensioner / SCUM Manifest
Betyg & recensioner för

SCUM Manifest (Häftad)

Kundbetyg 5

(25 röster)

Vad tycker du?

Sätt ditt betyg

Radikal socialdekonstruktvistisk genusteori

Henrik Cederquist, 31 oktober 2014

Inte alla betraktar Valerie Solanas som en briljant genusteoretiker. En del avfärdar henne som manshatare. En del förstår inte djupet i Solanas perspektiv. En del kanske till och med blir rädda för innehållet. Men med Sara Stridsbergs kongeniala översättning, framstår såväl elegansen som dynamiken i Solanas manifest och blir bättre för varje läsning. En text att alltid ha med sig, för att påminna sig själv och andra om dess existens och dess nödvändighet. Eller bara som en tröstande röst när du inte ser ljuset i tunneln.

4 av 5 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Obligatorisk läsning

Elsa, 11 maj 2018

SCUM tänder en eld inom dig. Egentligen behöver kanske inte så mycket mer sägas. Men det ska sägas att översättningen är riktigt bra, och förordet är briljant. En text som konstant tolkas och omtolkas och jag tror det säger något om dess essens. Lägg till på läslistan!

1 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Oumbärligt manifest

Stina Hammar, 26 februari 2016

Helt galet ett vis, men ändå så sant - mycket mer levande, förbannad och direkt kan inte en text bli! Jag fastnade direkt och skrattade högt flera gånger redan på första sidan. Förbryllande att en så oresonlig text kan vara så uppiggande. Läs den.

1 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej