Du är här: Start / Betyg & recensioner / Ond kemi : berättelser om människor, mord och molekyler
Betyg & recensioner för

Ond kemi : berättelser om människor, mord och molekyler (Inbunden)

Kundbetyg 5

(58 röster)

Vad tycker du?

Sätt ditt betyg

En awesome bok

Maryam Mousa, 2 maj 2015

Boken är skriven på ett jättebra sätt att man inte kan lämna boken ifrån sig. Väldigt intressant för alla, även för icke-kemister!

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Wow!

Paul C, 30 september 2014

Kanon! Läs den! Skratta! Men du, det är sanning allt som skrivs i boken. Och nej, du behöver inte sörja däröver. Njut av varje stavelse. Det gjorde jag.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

En bra present.

Bengt Holm, 24 mars 2014

Jag har inte läst boken. Efter att ha hört Ulf E prata på TV tycke jag att den boken blir en mycket bra present till min dotter som studerar till sjuksköterska.

Hon blev mycket glad när hon fick den och nu efteråt, lovordar hon boken.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Ond kemi - en mycket underhållande sängfösare!..

Magnus von Krusenstierna, 23 mars 2014

En humoristisk, kvick och makaber läsning - kort sagt en mycket rolig och intresseväckande bok! Eftersom Leif GW P rekommenderade boken i "Veckans brott" är det inte mer än logiskt att han skrivit förordet...

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Underbar bok!

moonwriter (Åhus), 13 mars 2014

Glöm tråkig kemi, läs denna bok som tar upp kemiska substanser på ett lättförståligt och intressant sätt och som "grädde på moset" får man en härlig kultuhistoria. Kan verkligen rekommendera boken.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Intressant för kemister, underhållande för andra

Göran Ö, 11 mars 2014

Alla formler och kemiska djupdykningar är säkert mycket intressant för den som är kunnig i kemi. För oss andra är det roande. Intressant med kopplingen till vad som hänt i ett historiskt perspektiv.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Lysande kemisk underhållning

Sten Johansson, 10 mars 2014

Boken är en fullträff både innehållsmässigt och stilistiskt. Det är inte lätt att göra det något torra kemiämnet
fascinerande men här har författaren verkligen lyckats.
Jag kan också varmt rekommendera uppföljaren om njutningarnas kemi.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Kul, lättläst och bra bok om mycket man konfronterats...

Thomas Mätzsch, 1 december 2013

Kul, lättläst och bra bok om mycket man konfronterats med men inte riktigt förstått i (vardags)kemins värld. Tyvärr drar språket (eller den redaktionella bearbetningen) bitvis ner läsupplevelsen något, men som helhet är det en mycket intressant, lättläst och läsvärd bok.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Intressant både ur vetenskapligt och historiskt...

Hans-Gösta Lindfors, 1 oktober 2013

Intressant både ur vetenskapligt och historiskt perspektiv. Boken ger många inblickar i kemins historia och ger en rad exempel på praktisk användning av kemiska substanser i både goda och onda syften. Den förklarar också på ett begripligt sätt hur gifter och droger verkar i kroppen. Den är rolig att läsa.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej