Du är här: Start / Betyg & recensioner / Jakten på den perfekta puben
Betyg & recensioner för

Jakten på den perfekta puben (Häftad)

Kundbetyg 4

(4 röster)

Vad tycker du?

Sätt ditt betyg

För mina tankar till Ett år i Provence

Kim M. Kimselius, 1 mars 2017

Att recensera böcker av författare man känner är alltid svårt. Man vill inte ge boken ett dåligt betyg, ändå tvingas man ibland göra det. Jag är ärlig i alla lägen, oavsett vem det är som har skrivit boken. Därför blev Kristina Svensson lite nervös när jag lagt ut på Instagram att jag läste boken. "Hjälp!" blev hennes kommentar. Här kommer min ärliga recension av Jakten på den perfekta puben.

Det här är en bok som tar läsaren med till Wales, olika pubar och miljöer. Den lär dig också vad som gäller när du flyttar till ett nytt land. Vilka papper som behövs, hur du skaffar arbete, bostad med mera.

Boken utspelar sig i staden Cardiff och dess sköna omgivningar, som vi lär känna genom Kristinas humoristiska berättelser. Kristina börjar arbeta som vetenskapsinspiratör på Technical Science Center (TQ). En besöksattraktion med olika interaktiva experimentstationer. Hennes huvudsakliga arbetsuppgift är att skriva manus oc... Läs hela recensionen

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Inspirerande berättelse

Stefan Åberg, 3 februari 2014

Jakten på den perfekta puben av Kristina Svensson utspelar sig i Wales i staden Cardiff med omnejd dit Kristina några år in på det nya seklet återvänder för att arbeta som vetenskapsinspiratör på Technical Science Center (TQ) efter att några år tidigare ha tagit en MSc i Science Communication vid universitetet där.

TQ är alltså ett science center, en besöksattraktion med olika interaktiva experimentstationer där syftet är att förklara fysikaliska, kemiska och tekniska fenomen och i förlängningen inspirera intresset inom dessa områden. En av Kristinas arbetsuppgifter är att skriva manus och genomföra olika vetenskapliga föreställningar inför publik.

Kristina kåserar över tillvaron i främmande land och inledningsvis gäller det att lösa alla de problem som en utlandssvensk råkar ut för, skaffa bostad, bankkort, fortskaffningsmedel, Internet, SIM-kort till mobilen o.dyl.

Vi får följa Kristina och hennes kollego... Läs hela recensionen

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Lättläst om jakten på den perfekta puben

Holger , 15 september 2011

Jakten på den perfekta puben innehåller en massa beskrivningar av olika äventyr som huvudsakligen handlar om livet i Wales med några avstickare hem till Sverige som omväxling.
Kristina Svensson har ett humoristiskt och lättläst sätt att skriva. Bokens är uppdelad i många små kapitel ett för varje äventyr. Det är lockande och enkelt att kasta sig in i nästa avsnitt och bara fortsätta att läsa. Några äventyrsbeskrivningar är riktiga höjdare som t.ex. beskrivningarna av de problem som kan uppstå när man ska skaffa sig det allra enklaste på en ny plats t.ex. cykel, Tv-licens,kläder etc. Här går tankarna till motsvarande dråpliga beskrivningar i Peter Mayles klassiker Ett år i Provence.
Kristina Svensson utger sig bl.a. för att vara inspiratör. Det är hon verkligen. När man lägger boken åt sidan tror jag att det är fler än jag som kan tänka sig en cykelsemester i Wales där man, som Kristina, gör besöken på pubbarna till en strukturerad process i sig. Kul idé!

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Humoristisk och lättläst

Lakrits, 6 december 2010

Det är kul att påminnas om roliga detaljer man upplevt i Storbritannien och man får intressanta inblickar i ett ovanligt yrke. Boken är kryddad med kuriösa faktainslag. Att den är humoristisk och lättläst gör den inte sämre.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej