Du är här: Start / Betyg & recensioner / Indiens historia
Betyg & recensioner för

Indiens historia (Inbunden)

Kundbetyg 3

(8 röster)

Vad tycker du?

Sätt ditt betyg

En sällsynt god mix av lättsamhet och saklighet.

Lars Löfman, 13 mars 2015

En personligt formulerad historiebok, men ingalunda bristande i kunskap och objektivitet. Indiens komplexa historia med sin enorma omfattning i tid och skiftande kulturer, får genom Wibecks speciella personliga och journalistiska framställning en överraskande god reda. Grundligare fackhistoriska framställningar tappar gärna fokus. Här är det, trots omfattningen en viss lättsam fors framåt. Sören Wibecks Indienbok är trevligt angenäm att läsa; och öppen i sina frågeställningar; men likafullt är den kunnig och facktafylld. Till det lyckat originella hör mixen av religionshistoria och kronologisk historia. Wibecks bok fungerar alldeles utmärkt som basuppslagsbok i ämnet Indiens kultur och historia.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Indiens historia av Sören Wibeck.

Bengt Svavar, 8 januari 2015

En hel del slarv- eller korrekturfel stör det annars positiva intrycket av denna av fakta späckade bok, vilken därmed också är ganska tungläst.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Träig historia

Mats Hultman, 12 juli 2014

Boken är träigt och tråkigt skriven i en stil som verkar tänkt för ointresserade tolvåringar (som kommer att bli ännu mer ointresserade). Dessutom verkar författaren tro att objektivitet är att låta alla komma till tals oemotsagda, vare sig deras historiesyn är grundad på fakta eller på religiös tro. En besvikelse.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Lite ytlig. Alla svältkatastrofer och Storbrittaniens...

Bo Svensson, 6 juni 2013

Lite ytlig. Alla svältkatastrofer och Storbrittaniens skuld till dessa kom inte fram. Inte heller Indiens utrikespolitik efter självständigheten. Indien var ju aktiva i Bandungkonferensen och alliansfria rörelsen.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Boken är kraftigt vinklad, men vad kan man vänta sig...

Mats Larsson, 6 maj 2013

Boken är kraftigt vinklad, men vad kan man vänta sig när en kristen pastor skriver om Indiens historia? Boken innehåller så många felaktigheter varför det är svårt att ta boken på allvar.

0 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej