Du är här: Start / Betyg & recensioner / Udda
Betyg & recensioner för

Udda (Pocket)

Kundbetyg 4

(21 röster)

Vad tycker du?

Sätt ditt betyg

Intressanta personer

Per W, 1 augusti 2017

Personerna i boken avviker alla på ett eller annat sätt från normen och det finns flera intressanta karaktärer som jag får sympati för. Till detta ska läggas att storyn helt plötsligt svänger på oväntat sätt. Boken handlar väl i grund och botten om vem som är normal eller inte.
Boken är lite UDDA och för mig är det ett gott betyg för en bok. Att böcker sticker lite utanför normen känns bra. Rekommenderas.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Smakar mer

Anni, 19 augusti 2015

Den provocerande titeln tar författarinnan udden av i sin berättelse där karaktärerna skildras trovärdigt med värme och insikt. Sara Lövestam låter läsaren komma nära sina huvudpersoner på ett sätt att man inte vill släppa dem när boken är utläst. Man blir inte mätt, utan hungrig på att läsa mera.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Vem är normal?

ujh, 17 augusti 2015

Alla som arbetar i skolan med barn och ungdomar borde läsa denna bok! Och sen fundera över sin egen människosyn. Så bra, Sara Lövestam!

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Bra debut

bonadea, 23 juli 2014

En bra debut , mycket trovärdiga karaktärerna. Modigt att skriva om ett ämne som kan anses provocerande av många , men verkligheten består ofta av udda och långt ifrån perfekta människor. Martin tänder på udda och skeva kvinnor, är han pervers eller ser han under ytan och kan se det vackra i Paula . Paula saknar ben och hennes ansikte är lite snett , hon är högutbildad och vägrar se sig själv som offer. Laila är lesbisk , ofta provocerande med sina uttalanden, hon älskar kvinnor och krossar hjärtan utan eftertanke .

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Udda?

S.L, 20 mars 2014

Första boken av Sara Lövestam, och vilken debut! Här får du läsa något du antagligen aldrig läst förut. Jag fångades in efter första sidan (och den är ju bara en halv sida). Låg och läste alldeles för länge på kvällen, så det blev natt. Trots att det inte blev många timmars sömn på natten så vaknade jag pigg när klockradion började skvala. Energin från boken gjorde att jag studsade upp (okej, liten överdrift). Men läs boken! Och sen de andra av Sara Lövestam.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej