Du är här: Start / Betyg & recensioner / Askungar
Betyg & recensioner för

Askungar (Pocket)

Kundbetyg 4

(266 röster)

Vad tycker du?

Sätt ditt betyg

Deckardebut

Gunipeg, 27 januari 2021

Spännande från första sidan till det oväntade slutet. En bok som var svårt att lägga ifrån sig. Här var det ett annorlunda sätt att följa polisens arbete och frustration. Lockar till mer läsning av Kristina Ohlsson.

1 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Askungar

Yves Devolder, 26 maj 2021

För alla läsare som vill upptäcka en spännande och väl konstruerad deckare är ASKUNGEN bocken! Den bjuder en tillfredställande blandning av skärp analys av polisarbetet med en fin psykologisk granskning. Man kan se hur det känner att vara en gisslan utan att uppfatta att man inte är fri. Och man kan se hur det är inte lätt att bli en fru som arbetar i en manlig omgivning. En bok som ska ge mycket läsnöje!

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Spännande att följa karaktärerna.

Anna-Lisa Österholm, 15 september 2020

Jag är väldigt förtjust i hennes böcker. Jag har inte läst dem i kronologisk ordning, men det rekommenderar jag att man gör. Jag har nu läst Askungar och håller på med Tusenskönor och de är lika intrikata som de senare.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Askungar

motorhead (Stockholm), 14 april 2018

Jag tycker den här serien är bra. Relationerna mellan utredarna i gruppen utvecklas på ett trovärdigt sätt. Spännande och inte förutsägbar.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Debut för Fredrika Bergman

Strulputte, 24 augusti 2017

Efter att ett barn försvunnit från sin mamma på tåget till Stockholms central, är kommissarien Alex Recht och civilanställda utredaren Fredrika Bergman på väg dit. Alex är långt ifrån nöjd med en civilanställd kollega, som varken verkar känna sig kallad eller vara nämnvärt begåvad för uppgiften att finna barnet.
Hon blir närapå mobbad av utredargruppen för sina teorier, påstås ej ha rätt poliskänsla, så hon börjar söka lösning efter sina teorier.
Barnet hittas mördat på ett synnerligen grymt sätt, strax därefter ytterligare ett. Polisen står handfallen, men Fredrika hittar samband som leder polisen vidare, och vidare, och vidare.
Mördaren grips så småningom.
Alex, som då är utredargruppens överhuvud, frågar därefter Fredrika om hon vill stanna kvar som medlem i gruppen.
En mycket bra debutroman av Kristina Ohlsson. Tur att jag köpte hennes kommande deckare också.
Rekommenderas verkligen!

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Spännande

mia claesson, 28 april 2016

Mycket bra, spännande och lättläst. Man visste inte svaren i förväg. Kommer att läsa flera böcker av henne.
Mycket bra sätt av författaren att uttrycka sej på ett sätt som alla förstår.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Böckerna om Fredrika Bergman

Balta, 5 augusti 2015

Fick, av en slump i början av sommaren, tag i "Davidsstjärnan". Jag blev helt såld och under ett antal veckor i sommar har jag läst alla fem böckerna om Fredrika Bergman. Spännande och realistiska ämnen, intressanta personporträtt och ett mycket drivet språk.

Jag förstår inte hur jag har kunnat missat Kristina Ohlssons böcker tidigare???

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Spännande

Karina Grönlund, 28 juli 2015

Jag har verkligen fått läsa bra böcker på semestern, den här var också superspännande och jag läste den i ett sträck. Man lider inte av att det regnar precis.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Spännande

Anethe Edlund, 21 november 2014

Bra skrivet spännande.sträck läste den.har redan lånat ut den åt en vän som också sa hon kunde inte släppa den.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej