Du är här: Start / Betyg & recensioner / Hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvann
Betyg & recensioner för

Hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvann (Pocket)

Kundbetyg 4

(337 röster)

Vad tycker du?

Sätt ditt betyg

Hundra åringen...

Caroline Okkerström, 27 februari 2014

Alledels för långdragen och seg.. Blev en stor besvikelse då jag hade hört så gott om den. Håller tummarna på att filmen inte är lika seg.

1 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Ett måste att läsa denna bok om man gillar att...

stefan, 4 november 2013

Ett måste att läsa denna bok om man gillar att skratta. Denna bok var inte lätt att lägga ifrån sig på kvällen. Jag kommer att läsa den igen om ett tag!!

1 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Till en början underhållande, men ju mer jag läste...

Therese, 1 augusti 2013

Till en början underhållande, men ju mer jag läste boken desto mer tappade den i tempo och humor. Efter ett tag så känns det som att författaren skriver för att vara rolig och inte är naturligt rolig. Dessutom blir det lite för mycket med alla dessa karaktärer som han träffar i tillbakablickarna, tyckte att nutidshistorien var den bättre delen.

1 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Den är okej men...

NJ, 26 februari 2012

Förstår inte hysterin med denna bok. Förstår inte att så många tycker att detta är det roligaste de har läst.

Tydligen har folk BARA läst tråkiga och sorgliga böcker innan för att finna detta hysteriskt roligt. Jag fnittrade till en gång och log till ett par gånger, men det var allt.

Good Omens och Liftarens Guide till Galaxen (för att nämna få, jag söker oftast inte till komedier) ger en större skrattfest än denna bok utan att det är deras huvudsyfte. (Tror att Jonas försöker för mycket för att verka rolig.)

Sagan är godkänd men allt för långdragen och igen, för krystad humor för att jag skulle rekommendera den.

1 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Släpp kontrollen och låt dig "åka med".

Gunilla Ljunggren, 9 april 2019

Man "åker med" i en hejdlös fantasi. Dråpliga vändningar på nästan varje sida. Några kapitel i slutet var "så där" - med en tråkig fantasilösning, men överlag en HÄRLIG bok. Rekommenderas varmt.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Mycket bra skriven, mycket rolig

Jacob Svensson (Borås), 13 december 2017

Jag väntade mig inte mycket av denna bok, men redan två kapitel in så var jag slukad av den galna resan som hundraåringen gör genom boken.

Kapitel efter kapitel slukade mig och jag kunde inte lägga ifrån mig boken.

+5 För skrivandet, storyn och helheten i boken.

Inga minus för boken var så fruktansvärt bra och var exakt det som förväntas av en bok av detta slaget. Fast med en och annan överaskning och klockren komik.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

En utomordentligt roade och lärorik berättelse.

Tarmo Oja, 4 december 2017

Boken är såväl spännande som humoristisk. Man kommer på ett osökt sätt i närkontakt med åtskilliga viktiga personer och skeenden under det gångna seklet. Jag har även sett filmen, som emellertid i mitt tycke inte lyckas fånga upp humorn i boken. Förträfflig underhållning!

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

En bok jag varmt rekommenderar

Catharina, 31 maj 2016

Början kan kännas lite trög, men allteftersom man läser och kommer in i handlingen så grips man av det historiska allvaret och de humoristiska tokigheterna som ger en lösning i olika skarpa lägen.

Boken genomsyras av en humor, en positiv anda, mitt i det allvarsamma i livet, både historiskt och i nutid. Det är en annorlunda bok, en bok som spontant får dig att skratta emellanåt. Den är underhållande och värd att läsa.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Kan en bok vara bättre skriven?

Jan Anders Wallander, 10 februari 2016

Så fantasifullt och omväxlande som Jonas Jonasson skriver är boken svår att överträffa vad gäller att fånga läsarens intresse. Oerhört rolig läsning!

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej