Du är här: Start / Betyg & recensioner / Att hitta glädje i skrivandet
Betyg & recensioner för

Att hitta glädje i skrivandet (Häftad)

Kundbetyg 5

(11 röster)

Vad tycker du?

Sätt ditt betyg

Det började med besvikelse

SlaktarStina, 8 september 2015

När jag till en början snabbt bläddrar igenom Kim M Kimselius bok "Att hitta glädje i skrivandet" sjunker mina förväntningar. Jag ser några få svartvita, lågupplösta bilder som är inträngda i texten och får känslan av att boken är oarbetad och ålderdomlig. Men sen börjar jag läsa. Ganska snart står det klart för mig att skenet bedrar.

Jag drömmer om att få titulera mig som författare och har så gjort sedan länge. Drömmer om att få berätta en historia, drömmer om att få hålla en egenskriven bok i min hand. Känna känslan. Men det är en sak att drömma och en annan sak att göra.

Med Kim M. Kimselius bok "Att hitta glädje i skrivandet" känns det hela lite mindre skrämmande, mindre oåtkomligt. Friskostligt och helhjärtat delar Kim med sig av tips och trix att använda i skrivarprocessen, men även kunskaper i konsten att få sin bok utgiven - på eget eller på ett annat förlag. Trots ganska detaljerade tips, så upplever jag ... Läs hela recensionen

1 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Konkret, lättläst och mycket läsvärd bok

Eva Ullerud, 17 augusti 2015

Jag har läst "Att hitta glädje i skrivandet" av Kim M Kimselius. Det är en bok för den som vill skriva, som att gå en skrivarkurs men i bokform.

Boken är lättläst, och lätt att ta till sig, med korta kapitel och bra rubriker. Den är full av konkreta tips både vad gäller själva skrivandet och att sedan skicka till förlag och, för den som så vill, att ge ut själv. Etthundraelva matnyttiga kapitel. Att Kim själv har en rik utgivning att hämta exempel från gör boken verkligt pedagogisk.

Tipsen upprepas och det är bra för första gången förstår man dem men allt går inte att hålla i huvudet utan behöver nötas in, precis som vid all utbildning. Jag läste boken från pärm till pärm och märkte att även en del av författarens upplevelser upprepas flera gånger. Boken är naturligtvis inte avsedd för sträckläsning men den är så bra och så lättläst att jag inte kunde låta bli! Mitt ex är nu fullt av hundöron, både vid sådant jag v... Läs hela recensionen

1 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Rekommenderas varmt!

Axel, 11 år, 18 januari 2016

Kim M Kimselius har satt ihop en fantastiskt fin vägledning för dig som drömmer om att bli författare eller som redan är det men behöver tips, idéer och inspiration. Kim har i dagsläget skrivit över 40 stycken böcker och bjuder friskt på både anekdoter från sin karriär och på exempel ur sina böcker.

Boken är indelad i över hundra korta kapitel, men tanken med det är att man ska kunna använda den som ett uppslagsverk, vilket också underlättas av den detaljerade innehållsförteckningen i början av boken. Kim skriver om allt från gestaltning och dialog, till hur du hittar inspiration, motivation och disciplin. Hon behandlar saker som styckeindelning, förkortningar, syftningsfel och berättar vad en typografisk horunge (!) är. Och mycket, mycket mer.

Kort och gott är Att hitta glädje i skrivandet en mycket utförlig och trevlig handbok för blivande eller redan utgivna författare och jag rekommenderar den varmt.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Inspirerande kursbok för alla med skrivkramp

Sandra Petojevic, 27 november 2015

Har du skrivkramp eller känner du någon som har det? Då ska du genast införskaffa Att hitta glädje i skrivandet av Kim M. Kimselius som kommer att koppla in skrivhandens turbomotor! Fingrarna kommer att ivrigt greppa pennan eller hungrigt kasta sig över tangenterna, för det här är en fantastisk skrivkursbok, fullmatad med fiffiga tips och personliga betraktelser. Tänk igenom de ord du vill ha med på livets resa. Så börjar inledningen som nämner att den första skrivboken heter Att skriva med glädje, men den här klarar sig alldeles utmärkt utan den. Och så kommer man in i det underbara första kapitlet där Kim berättar om inspiration och vedermödor; att hon berättar om sin allra första bok som hon skrev när hon var åtta år gammal är fullkomligt lysande! Där grundlades det samarbete som hon än i dag har med sin make. Men det finns även en ruskig händelse där en förläggare som ville förvandla Kims historiska äventyrsbok till... Läs hela recensionen

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Glädje att skriva

Leila (Malmköping), 24 november 2015

För varje stycke jag läser behöver jag skriva lite till på min blivande bok. Så inspirerande att läsa och jobba med. Jag rycks med i den lättlästa litteraturen, känns som om vem som helst kan skriva. Rekomenderar denna bok. Sååå himla bra.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Personlig och utlämnande

Christina Gustavson, 16 oktober 2015

Jag har läst Att hitta glädje i skrivandet, av Kim Kimselius. Det första som slår mig är att boken är så personlig och utlämnande, vilket gör att den inte bara innehåller fakta staplade på varandra utan en dörr öppnas till en inspirerande och engagerande författardag där positivt tänkande slår ut missmod och uppgivenhet i skrivandet.
Boken utgår från att den som läser också blir en författare. För vissa går det fortare och för andra tar det kanske längre tid, men det GÅR. Man får bara inte ge upp utan hela tiden kämpa vidare och skriva på.
Boken är tjock men ändå lättläst. Kapitlen är korta, rubrikerna tydliga och en innehållsförteckning i början gör det lätt att hitta tillbaka till ställen man vill läsa om. Jag har redan skrivit några böcker, men i den här boken hittar jag ändå guldkorn som jag vill ta till mig och med mig.
Efter en svår olycka tappade jag min skrivarglädje. Jag gick många skrivarkurser och läste en hal... Läs hela recensionen

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Glädjen återfunnen!

Tofflan, 4 augusti 2015

Ord och skrivande är viktiga saker för mig. Men ibland får jag ett lite tvångsmässigt förhållande till dem. Jag tappar aldrig lusten att skriva, men jag förlorar då och då glädjen. Ett av skälen till att jag läste Kim M. Kimselius bok Att hitta glädje i skrivandet var att jag kanske skulle finna den där lyckan igen. Ett annat skäl var naturligtvis att få ett och annat tips.

Den här boken är verkligen en halv tegelsten, drygt 400 sidor. Men så tar den också upp det mesta som handlar om skrivande. De flesta exemplen som används kommer från författarens egen produktion, vilket är förståeligt. Ett och annat exempel får vi läsare/skribenter/presumtiva författare även från annat håll.
Det viktigaste när det gäller att skriva böcker, enligt Kim M. Kimselius, är att inte sitta och vänta på Inspirationen med stort I. Nej, det är att skriva, skriva och skriva igen. Jag kan inte annat än hålla med! För genom skrivandet utvecklar en... Läs hela recensionen

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej