Du är här: Start / Betyg & recensioner / Lilla smycket
Betyg & recensioner för

Lilla smycket (Pocket)

Kundbetyg 4

(278 röster)

Vad tycker du?

Sätt ditt betyg

Svårtillgänglig

Carsten, 2 december 2014

Jag hade svårt att sätta mig in i jag-personens "franska nerver". Dessutom krävs en ganska ingående kännedom om Paris tunnelbane- och gatunät. Har man inte det blir det en ganska tung och rörig läsning. Jag läste Lilla smycket direkt efter det att jag läst Richard Fords "Canada". En bok som delvis har samma tema, nämligen en svår barndom. Den berörde mig mycket mer.

3 av 3 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Lättglömd bagatell

Johan Nygren, 12 februari 2015

Någon vecka efter att jag läst ut boken försökte jag komma ihåg vad den handlade om. Det tog ett tag och när jag till sist mindes kunde jag bara komma ihåg ramverket, knappt några detaljer eller enskilda händelser.
Det är absolut inget fel på språket eller sättet att berätta, men innehållet ger mig ingenting.

1 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Lite tunn

filip hammarberg, 12 februari 2015

Inte en dålig bok, men den var lite tunn. Temat var hur huvudpersonen fastnat i det förflutna.

Jag saknade lite mer djup, karaktär, personlighet. Man väntade sig en vändning, ett klimax, men det kom inte riktigt. Jag märkte vissa sekvenser som antagligen var välskrivna på orginalspråk, men översättaren inte lyckats fånga rytmen riktigt.

Intressanta hopp i tiden mha små fraser, men det blev också litet tjatigt. Kanhända fungerade även det bättre på orginalspråk.

1 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

VAD ÄR MENINGEN?

Hulena, 27 januari 2015

Med boken? Den är som en dröm. Fragmentarisk och osammanhängande. När boken var slut undrade jag vad den skulle tjäna till...

1 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

bör bifogas karta

Gunvor Bergström, 24 december 2014

Om man bott några år i Paris är det mycket man känner igen - mycket kändes igen . Det finns nog ingenstans man kan vara så ensam som i en storstad! Känner att jag bör läsa om den - det är snabbt gjort. Som smakprov på Modianos författarskap . citerar Jönköpings-Posten " En roman på 128 sidor som säger mer än de flesta nutida tegelstensromaner"

1 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Tankar om Lilla smycket

Karl-Erik Johansson, 2 december 2014

En underbart kort bok med en täthet som givit mycken inspiration till samtal om den i vår läsegrupp.Det blev en ovanligt livlig och tankeväckande diskussion där om boken.

1 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Underbar!

Olis, 2 december 2014

I ett litet format men ändå så stort, då Modiano lyckas med konststycket att kasta fram ett känslofullt minne till ytan utan att tappa djupet! Man sträckläser boken!

1 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Suggestiv och oväntad

Helene Wåhlander, 12 november 2014

Innehållet i boken förs framåt på ett suggestivt sätt, oväntade händelser presenteras som av en tillfällighet. Efterhand växer innehållet utåt och inåt och bildar en alltmer absurd väv. Ytligt händer inte så mycket men det är en rad subtila förändringar som tillsammans bildar en obehaglig stämning där det blir allt svårare att förhålla sig som läsare. Jag kände mig "indragen" i denna stämning och delaktig i de öden som beskrivs. Det är skickligt författat!

1 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Sorglig flicka

Solan, 4 december 2014

Det var en sorglig berättelse om en ung ensam flicka, hennes tankar
på sin barndom som ju inte varit så lätt. Hon fick lite hjälp på slutet
så man hoppades hennes framtid skulle bli lättare.

1 av 2 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej