Du är här: Start / Betyg & recensioner / Vecka 36
Betyg & recensioner för

Vecka 36 (Pocket)

Kundbetyg 4

(233 röster)

Vad tycker du?

Sätt ditt betyg

Ytligt rakt igenom

anonym van läsare, 25 oktober 2011

En väldigt ytlig historia - både språk-och innehållsmässigt. Man lär knappast känna personerna på djupet eller deras relationer och bakgrunder. Dessutom står den långsökta upplösningen klar ganska tidigt för en luttrad deckarfantast.. Men ibland måste man satsa på en debutant dvs. ett wildcard - annars skulle man ju inte hitta dom nya, som verkligen är bra. Man ska definitivt inte låta sig luras av tidningarnas recensenter, som alltid höjer upp alla deckardebutanter till skyarna. Undrar vad dom får betalt av förlagen....?

3 av 3 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Vecka 36

Bokälskaren, 16 juni 2012

I grunden är Vecka 36 en bra och spännande bok, men jag tycker att det blir en aning övertydligt att precis alla kvinnor i boken måste vara gravida- och höggravida dessutom. Alla kan ändå förstå att en galning som rövar bort (och kanske till och med dödar) gravida kvinnor är extra otäckt och kryper mer under skinnet på en än vad en "vanlig" kidnappare och mördare gör; man måste inte "rub it in" för att vi ska förstå budskapet- vi läsare är varken korkade eller känslokalla (i alla fall inte majoriteten)!

Trots detta, och trots att mycket känns självklart så tycker jag att det är en liten småtrevlig deckare, och just där når inte Sarenbrandt ända fram, för jag har en känsla av att boken inte var tänkt att bli "småtrevlig", med tanke på det valda temat..?

1 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Det är absolut inget fel på handlingen i den här...

Ebba Söderman, 18 april 2013

Det är absolut inget fel på handlingen i den här boken, möjligen med undantaget att den slutar med en cliffhanger! Handlingen är intressant, man vill veta mer, person och miljöbeskrivningar känns väldigt träffsäkra, och allt sånt där som man ska skriva ;)

Det enda jag kan känna lite såhär i efterhand är att slutet är lite för uppenbart. Man får en hint väldigt tidigt i boken, och trots att det läggs ut många alternativ till hur det skulle kunna sluta så vet man ändå att det inte kommer bli så. Jag hade gärna fått en sån där käftsmäll igen, när man TROR att man vet, och himlar lite med ögonen, och så slutar det helt annorlunda. Käftsmällen uteblir, tyvärr, men det är nog det enda jag skulle kunna klaga på med den här boken. Det,och det faktum att boken slutar med en cliffhanger då. Men det "problemet" är ju snabbt åtgärdat genom att man läser nästa bok, "Istället för dig", vilket är precis vad jag planerar att göra!
Läs!

1 av 2 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Vecka 36

CHRISTINA HEDBERG, 2 november 2020

En bok som griper tag i en direkt så man inte kan sluta läsa, vill bara veta mera och börja men nästa bok

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Wow!

agneta hansson, 24 mars 2018

Älskar deckare o ser dem gäna som film ,men denna bok oj oj gick inte att lägga ifån sig, pulsen ökade för varje sida. Del 2 lika spännande o fängslande

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Spännade.

Kalle Ringdahl, 14 oktober 2017

Ett mycket oväntat slut. Köpte direkt nästa bok av henne. Varje kapitel slutar så spännande. Så att man har svårt att lägga ifrån sig boken.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Spännande bok

kerstin edefors, 22 maj 2017

En av de bästa deckarförfattare jag har läst. Mycket skickligt skriven. Spänning i hela boken, men ändå skriven på ett ganska trevligt sätt. Jag menar, att det är inte så väldigt blodiga händelser, som det kan vara i andra böcker. Händelsen utspelar sig i Sverige, tycker jag om.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Deckare med en twist

Jessica LM Persson (Skänninge), 1 mars 2017

Helt underbara böcker. Bra språk som gör det lätt att läsa. Man blir bunden och bara läser å läser.Hela serien är helt fantastiskt.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

En okej deckare!

M , 28 augusti 2016

Boken är helt klart spännande från början till slut och Sarenbrandt vågar skriva om ens mardrömmar med obehagliga detaljbeskrivningar. Saker som folk inte ens vågar tänka sig kan ske, blir på något sätt extra spännande, obehagligt och hemskt att läsa om. Och därför vill man också veta vad som kommer hända och hur det löser sig! Dock känns den en aning enkelt skriven och är ganska förutsägbar - den är helt enkelt inte så invecklad. Vilket också kan vara skönt om det är en sån typ av deckare man är ute efter! Sarenbrandt har potential att kunna briljera med riktigt bra deckare i fortsättningen.

Vecka 36 skulle jag kunna rekommendera den till någon som är ute efter en skön & inte allt för svår deckare. Den är spännande, enkel att ta sig igenom och kräver ingen större ansträngning.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej