Du är här: Start / Betyg & recensioner / Boktjuven
Betyg & recensioner för

Boktjuven (Pocket)

Kundbetyg 4

(95 röster)

Vad tycker du?

Sätt ditt betyg

Boktjuven

Bokmalen, 19 september 2012

Glasklar realism, kolsvart humor och färgsprakande fantasi!
Så kan man sammanfatta Boktjuven, som är den bästa bok jag läst om 2:a världskriget.
I centrum står den lilla flickan Liesel och den som berättar om hennes livsöde är.... Döden!
Detta är ett genialiskt grepp som gör att jag, när boken är slut, vill lägga min hand på Dödens axel och säga nåt tröstande...
Att kunna göra en så vacker och fascinerande roman av något så tragiskt som 2:a världskriget, utan att förminska dess förödande verkningar, är en konst få förunnad. Markus Zusak gör detta med bravur. LÄS DEN!!!

2 av 2 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Boktjuven - En av mina "10 i toppböcker"

Barbro Mendel, 15 januari 2015

Köp den och läs den!
Senaste köpet var till mitt äldsta barnbarn och jag tipsar alla att läsa den.
Alla tyskar var inte Hitlertrogna utan många gjorde goda mämskliga insatser under andra världskriget

1 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Den bästa bok jag någonsin läst!

Fanny Elisabeth Ekberg, 5 mars 2014

Så vackert skriven, och intensiva karaktärsbeskrivningar som gör att läsaren blir engagerad i deras öden. Ett mycket intressant perspektiv på andra världskriget, och det är den andra boken i mitt liv som jag har gråtit till. LÄS DEN!

1 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

En fantastisk bok som handlar om det vi absolut inte...

Maritta , 27 december 2013

En fantastisk bok som handlar om det vi absolut inte får glömma!
Ger en bild av andra världskriget sett ur en helt annat perspektiv än det vi är vana vid.
Så målande och fängslande, jag ville inte att den skulle ta slut.
Läs den!

1 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Boktjuven

Susie Delåsen , 6 april 2016

Är en riktig storläsare och boktjuven är absolut en av det bästa böckerna jag läst. Den boken har först vandrat runt i släkten sedan bland vänner och bekanta och alla har älskat att läsa den

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Bästa boken

Aminah , 1 mars 2016

Den här boken är en utav bästa böckerna jag har läst i mitt liv. Boken rekommenderas till alla som hatar att läsa böcker som jag i flera år har gjort och sedan då min lärare kom med boktjuven med ca 600 sidor kollade jag på boken och trodde aldrig att jag skulle läsa en sådan tjock bok. Men när jag väll öppnade boken blev jag besatt i boken som huvud käraktären i boken som älskade böcker. Och det gjorde så att jag också efter att ha läst boken blev besatt av boken och började att älska läsa böcker tack vare min lärare som gav den hör boken till mig för att läsa den. Så ni borde verkligen läsa boktjuven en bok som väcker än att börja läsa boken.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Bokcirkelbok nummer 2.

Landsrönningen, 24 november 2015

Efter Majgull axelssons Jag heter inte Miriam, med det persektivet på frintelsen och andra världskriget, gav den här den motsatta sidan av historien.
Boken lika bra som filmen, som jag sett sen tidigare!
Helt klart läsvärd!
Och ack så aktuell tyvärr!

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

En fantastisk bok

Kristina Rockström, 1 april 2015

En fantastisk bok som borde vara läsas av alla unga människor. En viktig skildring där alla människor får vara mångfasetterade. Lättläst, humoristisk och angelägen.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Trevlig läsning!

annica hedberg, 30 december 2014

Ganska lättläst - svår att släppa. Har redan lämnat vidare den till en kollega! Annorlunda perspektiv då det är döden som berättar. Kommer rekommendera den till fler!

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej