Du är här: Start / Betyg & recensioner / Den lille prinsen
Betyg & recensioner för

Den lille prinsen (Inbunden)

Kundbetyg 5

(29 röster)

Vad tycker du?

Sätt ditt betyg

Vad "Den Lille Prinsen" betytt för mig

Halldora Altvall, 25 april 2016

För 60 år sedan vann Lille Prinsen mitt hjärta. Sedan dess bor han där och jag ger bort boken till alla barn, barnbarn och människor jag möter som kan se ett lamm genom en lådas vägg. Hoppas ni ser till att den trycks om och om, för den är tidlös och vi människor behöver den - mer och mer...
Halldora

3 av 3 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

"Den lille prinsen"

"Den lille prinsen" är en filosofisk saga av en fransk författare. Huvudpersonen - lille prinsen, är en liten pojke som reser till olika platser för att få svar på vad vänskap och kärlek är. Han ställer många frågor och reflekterar på ett specellt sätt över svaren han får. Från samtal med räven får lille prinsen lära sig vad ordet tämja betyder: "att tämja betyder att knyta band". "Om du tämjer mig, så kommer vi att behöva varandra. Du kommer att vara den ende i världen för mig. Och jag kommer vara den ende i världen för dig". Är det inte den finaste beskrivningen för vad en vänskap är?
"Den lille prinsen" tar upp det väsentliga i vårt liv och inbjuder läsaren till en resa för att upptäcka på nytt det mest värdefulla i livet.

1 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

.EN ANNORLUNDA BERÄTTELSE!

Eva Darefors, 29 februari 2016

EN BERÄTTELSE SOM STRÄCKER SEJ UTANFÖR DE FÖRVÄNTADE RAMARNA. NÄR MAN LÄSER DEN SÅ VET MAN INTE VAD SOM SKA KOMMA DÄREFTER. ENKELT OCH VACKERT SKRIVEN AV EN PERSON SOM HAR TILLGÅNG TILL HELA ÅLDERSREGISTRET FRÅN BARNETS TILL DET VUXNA PERSPEKTIVET. SEN UNDRAR MAN JU OM DET ÄR SJÄLVUPPLEVT I NÅGON DIMENSION? INTRESSANT UR SYNPUNKTEN ATT SÅ MYCKET SOM SKRIVS ÄR FÖRUTSÄGBART IDAG. EVA

1 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

En "feel good bok" i dubbel bemärkelse.

Jag tycker mycket om den här boken. Jag tycker om tonen; hur man riktigt kan höra den oförstörda lille prinsens röst , när han vädjar: "Snälla du , rita ett lamm åt mig. " Och jag förundras över alla hans kommentarer och hans syn på livet. En fin saga som i allegorisk form berättar om existensens vanskliga villkor. Man ser bara med hjärtat men de vuxna förstår inte detta.
Den här utgåvan är dessutom så behaglig att hålla i med sin vita och lite mjuka pärm. Nu när jag fått den i min hand vill jag absolut behålla den själv.

1 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej