Du är här: Start / Betyg & recensioner / Min kamp 1
Betyg & recensioner för

Min kamp 1 (Pocket)

Kundbetyg 3

(85 röster)

Vad tycker du?

Sätt ditt betyg

Knausgård skriver lugnt och låter bilderna växa medan...

Eva Niklaus, 27 september 2013

Knausgård skriver lugnt och låter bilderna växa medan han skriver. Det är som om man sitter bredvid en konstmålare och tittar hur han så småningom hittar fram till en stor tavla om livet. I äntligen är det inget spektakulärt som händer, allt är begripligt och t.o.m. vanligt. Men K.O.K.berättar händelserna och stämningarna på ett sätt att man känner igen sig, och man får en relation till honom i att man betraktar gemensamt med honom livet och allt som kan ske i det.

1 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

En vacker man har ordet

Arne Nilsson, 14 april 2018

Som åren går börjar varje man blicka tillbaka på sitt liv. Vi reflekterar och vi konstaterar. Jag är en man som börjar närma sig sjuttio bast så det finns mycket att se tillbaka på men ändå förvånansvärt lite ändå.
Jag lyssnar på Knausgård med beundran. Han är ett fagert exempel på att livet är dejligt. Vilket liv denna karlslok spankulerat sig igenom. Men det är mycket saft kvar i hans flaska hoppas jag. När livet spelar sig odiöst så tar jag fram denna bok och läser ett stycke, och så är jag räddad. Monsieur Knausgård avfattar sitt liv så blygsamt och blekt att man kan njuta utan att skämmas. Det finns inga intellektuella käftsmällar här inte. Nej, nej! Här har vi en man för oss små människor som vill bli stora när vi lär oss. Och vad har jag lärt mig av denna bok kan jag höra dig fråga. Jo, jag har lärt mig att livets tråkigheter är konst, stor konst. Jag har lärt mig att livet är vackert. Jag har lärt mig att Knausgård är va... Läs hela recensionen

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Väldigt rak. Det märks att han inte försöker försköna...

Åsa Fridlund , 8 oktober 2013

Väldigt rak. Det märks att han inte försöker försköna sitt liv på något sätt utan det är precis det som hände - så som Karl-Ove själv uppfattade det i alla fall.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Tid och rum stannade. Det var länge sedan jag läste en...

Likani, 25 september 2013

Tid och rum stannade. Det var länge sedan jag läste en så bra bok. Nu ser jag fram mot att läsa del 2.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Han skriver så målande att man tror att man är på...

Ingrid Bell, 22 juli 2013

Han skriver så målande att man tror att man är på plats, dofterna, vyerna, personerna han allt som han beskriver. Jag fortsätter att läsa hans böcker.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Aldrig läst om döden på detta sätt. En fenomenal...

Dan Ch Johansson, 15 april 2013

Aldrig läst om döden på detta sätt. En fenomenal språkbehandling - lättläst om svåra ämnen. Tar verkligen tag i läsaren. Ger tankar för lång tid.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Mycket intressant

Marina Nyman, 22 april 2014

Såg fram emot att läsa Knausgård efter en dokumentär om hans liv. Förväntan var stor och förverkligades med råge. Sträckläste Min kamp 1 och man fick en sann inblick i hans tuffa liv.

0 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej