Du är här: Start / Betyg & recensioner / Jag kommer sen...
Betyg & recensioner för

Jag kommer sen... (Pocket)

Kundbetyg 5

(27 röster)

Vad tycker du?

Sätt ditt betyg

En bok alla borde läsa

Kim M. Kimselius, 17 september 2015

1998 var ett år som skulle förändra livet för många, många människor, men på ett skrämmande sätt. Natten till den 30 oktober 1998 förändrade för alltid Göteborg. Då brann ett diskotek på Hisingen, min hemstad, min hemplats, gator och ställen jag mycket väl kände till.

Lokalen var gjord för 150 personer, över 400 befann sig där när branden startade. Många av dem blev kvar i rök och eld, många blev skadade och fick men för livet.

Den natten förlorade Ann-Britt Söderberg sin dotter Johanna. Hon är bara en av alla de föräldrar som förlorade sitt barn den natten. Men det är Johanna och Ann-Britt vi får följa genom hela boken.

Jag är själv mitt uppe i sorgarbetet efter att min älskade pappa har dött. Att läsa Jag kommer sen fick många tårar att flöda. Det var en bok som inte gick att sluta läsa. Även om jag visste hur det skulle sluta ville jag läsa mer. Och jag läste. Hela dagen, halva natten, ända tills boken v... Läs hela recensionen

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

En stark och gripande berättelse. Väldigt detaljerad...

Anja (Bua), 15 oktober 2013

En stark och gripande berättelse. Väldigt detaljerad och ibland känns det som om jag var där själv, att detta var självupplevt. Känns som om jag kände Johanna personligen fast jag aldrig träffat henne. Mycket bra bok...

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

En stark bok om diskoteksbranden i Göteborg 1998

Kristina Simar, 6 februari 2012

En mycket gripande och berörande berättelse och hur fruktansvärt det är att förlora ett barn. Jag följde nyheterna om diskoteksbranden i oktober 1998 och det var så förfärligt att läsa om föräldrar och syskon som förlorat en kär familjemedlem. Anne-Britts berättelse är väldigt stark och Eva Wiklund har lyckats att återberätta den så naturligt och med stor värme. Anne-Britt är en stark kvinna med ett oerhört stort hjärta som trots sin egen sorg även hjälper andra i deras sorgearbete. Till slut lyckas hon få kontroll över sitt liv igen och börja om med ett nytt jobb. Att läsa om hennes resa tillbaka till ett fungerande liv var jobbigt men eftersom Anne-Britt strålade så mycket styrka fanns det mycket lycka i hennes berättelse också. Boken bygger även på intervjuer brandmän, åklagare, kommunfolk och försvarsadvokater. En bok som alla som minns diskoteksbranden och de som hört talas om bör läsa.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Gullinina tycker till...

Gullinina, 5 december 2011

Ett absolut måste att läsa!, inte bara för att den är en del av Sveriges historia utan också för allt man får ta del utav och lära sig.

Eva delar med sig av hela sig själv och man känner det verkligen när man läser. Man får följa henne från första stund till tio år efter katastrofen. Genom allt det mörka, hela hennes sorgeprocess men också de glada stunderna och de starka människorna hon har omkring sig.

Hon presenterar oss för sin kära dotter Johanna och man känner att man lär känna henne som person i det Eva berättar om henne. Även hennes son Thomas och resten av hennes familj.

Boken är otroligt gripande då man inte bara följer Eva in på livet utan också får ta del av hur branden gått till och alla inblandade. De människor som skickats dit för att rädda liv, prata med de avlidnas anhöriga och så mycket mer. Man följer även en tidsstämpel av natten då "diskoteksbranden" inträffade.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Fantastisk bok

Fam Kaos, 27 september 2011

Har alltid undrat hur man klarar av att leva vidare efter att man misst ett barn, inte minst efter brandkatastrofen som i Göteborg bara heter "branden".
Jättefin bok som fick mig att både skratta och gråta och som framför allt gav mig framtidstro!

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

När det värsta händer..

Sara Thelma Franklin Larsson, 27 september 2011

En hemsk men ändå fantastiskt stark och bra bok om när det värsta ofattbara händer men hur vägen ut ur det kan se ut. Ann-Britts resa är beundransvärd och förutom gränslös förtvivlan och sorg förmedlar hon också ett starkt hopp och en stor vacker kärlek att få leva vidare med sin dotter Johanna i hjärtat!! En bok alla borde läsa..

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej