Du är här: Start / Betyg & recensioner / Från frustration till flow med lean@home
Betyg & recensioner för

Från frustration till flow med lean@home (Häftad)

Kundbetyg 4

(24 röster)

Vad tycker du?

Sätt ditt betyg

En kaospilot i livet. Röjorama är en mycket bra idé....

lars Nylund, 29 oktober 2013

En kaospilot i livet.
Röjorama är en mycket bra idé. Förr hette det "aktivt föräldraskap". Numera Toyota-modellen. Låt barnen sköta jobbet i hemmet medan de tror att de leder arbetet!

3 av 3 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

I min familj söker vi ständigt nya vägar att hitta ett...

Gerbera, 21 november 2013

I min familj söker vi ständigt nya vägar att hitta ett bättre flöde hemma för att förenkla, frigöra tid och hålla oss gladare. Den här boken är en fantastisk vägledare som ger bra och konkreta råd baserat på en intressant japansk modell. Den ger många aha-upplevelser och är så inspirerande att man med glädje vill ta tag i nya projekt direkt. Jag rekommenderar den varmt, oavsett vilken familjesituation du har och hur kaotisk eller ordnad din hemtillvaro är. Boken kan ge inspiration till alla. Jag kommer att använda den som en inspirations- och uppslagsbok under lång tid framöver.

2 av 2 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Rätt besviken på denna, väntade mig intressantare tips...

Ia, 8 november 2013

Rätt besviken på denna, väntade mig intressantare tips och funderingar än att inte ha tvätthögar överallt, ta med matlåda istället för att äta ute och dela på hushållsarbetet. Och att man bör undvika många tvätthögar därför att det är slöseri med dyrt utrymme gäller väl mest de som bor stort (och dyrt). Har man ingen egen tvättstuga är författarens tips att flytta smutstvätten dit inte särskilt användbart!

Nej, för mig var den här boken en besvikelse. Känns som att författaren i alltför hög grad har utgått från sin egen situation, istället för att formulera tips och tankar som alla kan använda, oavsett typ av boende. Men kanske var det inte tanken med boken. Förhoppningsvis funkar den bättre för andra.

4 av 7 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Boken var inte som andra "ordning i hemmet" böcker. De...

Jens, 18 november 2013

Boken var inte som andra "ordning i hemmet" böcker. De brukar innehålla listor på saker man ska göra. Här förväntas att man själv ska tänka och utgå från sin egen situation. Att tänka i flöden var revolutionerande för mig. När man väl börjat göra det är det svårt att sluta. En bok som kan inspirera oss att tänka på nytt sätt kan inte annat än varmt rekommenderas!

2 av 3 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Väldigt smart bok.

Otto Emanuel Eliasson, 25 november 2014

Väldigt tydliga exempel, lätta att knyta till verkliga livet. Även bra poäng för den tydliga röda tråden som bokstavligen går genom hela boken :) ett lätt sätt att förstå Lean om man inte vet vad det betyder och samtidigt väldigt bra tips för att spara både tid och pengar på tråkiga saker i hemmet!

1 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Medvetenhet & synliggörande

Ulrika, 12 mars 2018

Boken ger inspiration & verktyg till att leva med & enas kring rätt fokus i livet. Ger ökad livskvalité på ett insiktsfullt sätt.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Inte så mycket lean

K H, 27 augusti 2014

Okej bok men att kalla det hela lean är lite överdrivet. Snarare optimerade och dokumenterade processer i hemmet som absolut behövs i de flesta hem.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Nu implementerar vi lean i hemmet

Malin Lundmark, 2 april 2014

Gillade det snabblästa upplägget av boken som i kombination med konkreta praktiska tips, gjorde att vi snabbt kom igång med lean-tänket. Vissa saker kändes självklara medan annat var nytt för mig. Kan verkligen rekommendera boken för den som behöver ett strukturellt startskott i ett kaotiskt hem.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

En bok för den som vill frigöra tid och resurser i...

Ivar De La Cruz Stefoni, 8 januari 2014

En bok för den som vill frigöra tid och resurser i hemmet och g￶öra det på ett hållbart sätt. Boken lånar filosofin som används inom h￶ögeffektiva industrier men anpassar metodiken till hemmet! Boken varvar vardagliga frågeställningar med praktiska moment. En av de viktigare budskapen i boken är just hur vi hanterar våra resurser i vardagslivet. Det hållbara samhället och vägen ditt kräver ett nytt sätt att tänka och agera och som jag tycker f￶örmedlas i boken på ett tydligt sätt.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej