Du är här: Start / Betyg & recensioner / Kvinnorna på stranden
Betyg & recensioner för

Kvinnorna på stranden (CD-bok)

Kundbetyg 5

(5 röster)

Vad tycker du?

Sätt ditt betyg

jättebra

Bibbi Hammer, 19 maj 2014

En mycket spännande och välskriven bok.Det är ju en spänningsroman av bästa sort men ingen deckare tycker jag.Kommer att läsa mera av denna författare.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

En spännande bok av en mycket bra författare. Ett lite...

Gun-Britt Sköld, 22 april 2013

En spännande bok av en mycket bra författare. Ett lite oväntat slut gör inte boken sämre. Ser med förväntan fram mot nya böcker.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Modern slavhandel

Pia, 16 maj 2012

"Kvinnorna från stranden" är en tät, mörk bok med fokus på den människohandel som sker idag. En modern form av slaveri, men i dagens tappning är en slav en förbrukningsvara och inte en investering vilket det var under slavtiden i bla USA.

Det är en mycket verklighetstrogen och spännande roman som ger en hel del olustkänslor när man inser att slavhandeln inte är utrotad utan den är större än någonsin.

Tove Alsterdal berättar sin historia på ett rått och direkt sätt vilket ger en dokumentärkänsla. Jag kan nästan se bilderna av handlingen framför mig filmad med en handhållen kamera (trots att det är en bok och inte en film).

Boken är lite trög i starten men sätter det fart och jag sugs in i berättelsen. Stundtals har jag lite svårt att förstå en del av Allys val men på ett sätt gör det henne också mer intressant.

Språket är korthugget och effektivt samtidigt som det är väldigt dramatiskt. Ett språk s... Läs hela recensionen

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej