Du är här: Start / Betyg & recensioner / I tystnaden begravd
Betyg & recensioner för

I tystnaden begravd (CD-bok)

Kundbetyg 5

(2 röster)

Vad tycker du?

Sätt ditt betyg

Läs den

Pia, 16 maj 2012

"I tystnaden begravd" är Tove Alsterdals andra roman efter den hyllade debuten "Kvinnorna på stranden". Mina förväntningar var stora när jag började läsa boken. Till min stora glädje levde bok nummer två upp till mina förväntningar. Nu när jag läst klart den kan jag dessutom säga att jag tyckte att "I tystnaden begravd" var än bättre och det säger inte lite.

Boken fångar mitt intresse från första stund och sen är jag helt enkelt fast. Det är en mycket välformulerad bok med mycket charm och spänning.

Språket är även i denna bok ganska korthugget och rakt på vilket jag gillar. Det ger stuns till historien.

Alsterdal väver samman historisk tid i både Tornedalen och Karelen med nutiden på ett mästerligt sätt. Natur- och miljöskildringarna är målande och jag upplever det som om jag är på plats. Karaktärerna är intressanta och väldigt annorlunda.

Har du inte läst "I tystnaden begravd", gör det!

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Mästerlig Tornedalsskildring!

Maria (Minaboktips.se), 2 april 2012

Jag är helt klart svag för berättelser från norr, så jag njöt verkligen av denna mästerliga Tornedalsskildring! Boken är på sätt och vis genreöverskridande för detta är både en spännande deckare och en fascinerande släktberättelse. Miljöbeskrivningen är målande och jag hade velat skriva att Alsterdal sätter Kivikangas på kartan, men faktum är att byn är fiktiv!

Ljudboken är inläst av Anna Maria Käll som läser med en ibland något mörk och skrovlig röst. Hon förmedlar annars texten ganska neutralt och behagligt. Boken innehåller en del fraser på meänkieli. Huruvida Käll klarar tornedalsfinskan kan jag inte alls bedöma, men det klingar åtminstone bra i mina öron.

Jag plockar absolut in den här boken bland årets bästa deckare, för Alsterdal håller mycket hög klass! Läs, läs, läs! Eller lyssna, lyssna, lyssna!

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej