Du är här: Start / Betyg & recensioner / Barkhes döttrar
Betyg & recensioner för

Barkhes döttrar (Pocket)

Kundbetyg 4

(76 röster)

Vad tycker du?

Sätt ditt betyg

Tråkig

Lillemor, 5 maj 2017

Jag blev besviken på den här boken. Alldeles för långa kapitel som fokuserade för mycket på ren historia om snapphanar och krig/ strider mellan Sverige och Danmark. Jag trodde det skulle vara mer romantiskt. Känner mig inte intresserad av att läsa fler delar i serien.

1 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Historia

Ewa Flysjö, 20 april 2017

Spännande läsning med många intriger. Beskrev hur man levde och bodde förr och hur set ofta var i ett högreståndshushåll. Lite om snapphanar och deras kamp för att Skåne skulle förbli danskt.

1 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Historiskt

Marietta Sislak, 17 april 2017

Boken är mycket intressant då den belyser kvinnornas situation. Historiskt intressant då den beskriver maktkampen mellan den danske regeringen och svenskarna kamp mot överhövheten.

1 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Jag vill bara läsa mera...

LISA Gustavsson, 3 mars 2015

Helt otroligt välskriven och intressant. Mycket bra växling/blandning med all olika händelseplatserna och en mycket god tidsbeskrivning på tiden som förflutit under händelseperioden i boken, ex att författaren skriver in personers åldrar lite då och då.
Har just påbörjat Barkhes son.
Jag är fångad och fängslad av Bodil Mårtensson!
Lisa Gustafsson

1 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

bok

linedansare, 23 april 2014

en jättebra bok spännande och kärlek,dramatik olika människoöden.Det var inte lätt att vara flicka i dessa tider.Och inte piga o dräng heller.

1 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Bra historia men...

Kickan, 22 april 2014

Intressant och bra historia. Dock har det slunkit med felaktigheter som plusgrader innan Celsius ens var född. Sen är en del meningar ofullständiga, troligtvis ord som fallit bort.

1 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Man kan tro att författaren varit med under denna tid....

Eva Margareta Brandsten, 16 januari 2014

Man kan tro att författaren varit med under denna tid. Faktauppgifterna stämmer bra med det jag en gång lärde i skolan om hur det var i vårt Skåne under striden mellan Sverige och Danmark. Spänningen är mestadels på topp och man har svårt att lägga boken ifrån sig och vill sedan veta hur fortsättningen blir för dessa personer som här finns med.

1 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Barkhes döttrar,

Christina Åkerström, 2 maj 2017

En helt fantastisk bok, har läst hela serien om Barkhes liv och hans familj. Han var en väldigt grym man
som till slut fick sitt straff. Tänker hur hemskt det var för flickor och kvinnor på den tiden.

0 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Då, när Skåne tillhörde Danmark

Ewa Sundbäck, 2 april 2016

År: 1656. Månad: november. Plats: Barkhehus i Helsingborgs slottslän. Länsman Frans Barkhe inväntar otåligt beskedet om sin sons födelse. Han har 5 döttrar sedan tidigare och en son är nödvändig för att föra släktskapet vidare. Dessvärre dör både mor och barn vid förlossningen. Barkhe blir inte förkrossad, han blir besviken och förbannad. Han beger sig till Köpenhamn för att träffa kung Frederik III. Barkhe riskerar att inte bara bli avsatt som länsman utan även att bli avrättad för förskingring av kungens pengar och han har för avsikt att förhindra att något dera inträffar. Kvar på Barkhehus finns döttrarna och hans älskarinna Elna Johansdotter. Elna planerar att bli nästa fru Barkhe och när herrn i huset försvinner dröjer det inte länge innan hon tar över. Hanna, den äldsta dottern, tänker inte finna sig i det och får hjälp av Lars, son till dagsverkaren Erk.

Det är en mycket bra bok och den första i en trilogi och jag ko... Läs hela recensionen

0 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej