Du är här: Start / Betyg & recensioner / Fjäril i koppel
Betyg & recensioner för

Fjäril i koppel (Pocket)

Kundbetyg 4

(51 röster)

Vad tycker du?

Sätt ditt betyg

En ung flickas uppväxt i Iran

Marianne Johansson, 21 juli 2014

Mycket intressant att ta del av kulturen i ett land så olikt vårt eget. Speciellt kvinnornas situation skildras på ett mycket bra sätt. Man får följa den lilla flickans sorglösa uppväxt men även den förändring hon tvingas genomgå som tonåring. Parallellt får man också en inblick landets förändring efter revolutionen. En skakande dokumentation. Man förstår verkligen varför människor flyr. Författarinnans behandling av svenska språket imponerar. Att kunna uttrycka sig så bra på ett andra språk tyder på en fantastisk språkbegåvning.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Var väldigt tveksam till Zinat Pirzadeh då hennes...

Caroline Hedström, 11 april 2013

Var väldigt tveksam till Zinat Pirzadeh då hennes humor inte faller mig i smaken men boken är riktigt bra. Gripande kvinnoöde och helt klart läsvärd.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Intressant och fint beskrivet

LIS, 16 juli 2012

Läsvärd skildring av hur regimskiftet i Iran under 1970-talet förändrade livet för, i synnerhet, kvinnor.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Bra bok!

Malin H, 15 april 2012

Jag hade inte hört talas om författaren tidigare och det kanske bara var bra för då fick jag upp ögonen för författaren och boken, inte komikern Zinat.

Hur som helst, jag gillar berättarperspektivet i boken, detaljerna som dyker upp på rätt ställen och det olika personernas egenheter. Ingen är den andra lik och det är snabbt tempo genom hela boken. Jag gissar att många tycker det går för snabbt emellanåt men jag gillar det, inget ältande eller långdraget snack utan rakt på.

Det är mycket i boken som är viktigt att få upp ögonen för, saker som vi kanske vet om men som vi hela tiden behöver bli påminda om, t.ex omskärelser, offentliga avrättningar osv. Historien går inte särskilt djupt in på dessa ämnen men de lämnar ändå avtryck!

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej