Du är här: Start / Betyg & recensioner / Jävla skitsystem! : hur en usel digital arbetsmiljö stressar oss på jobbet

Verkligheten bakom gränssnitt

Tapio, 8 mars 2017

Vi har hör det förr - nya system ger en massa fördelar. Digitala tjänster och funktioner som man aldrig tidigare hört talas om- blir helt plötsligt livsviktiga och helt oersättliga.

Varför?

Söderström beskriver bland annat att vi ofta är helt i händerna på teknisk expertis. Experter som aldrig använt systemen i verkligheten, men de får det att låta bra. Ett klick här, ett klick där och så här. Visst är det enkelt - på din bekostnad...
Köp boken, du får ett ovärderligt underlag till nästa gång IT nissarna springer runt i ditt rum och ska byta allt som blinkar!

1 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Viktig bok för alla frustrerade IT-användare

Gamblingen (Ljusterö), 29 december 2015

Som framgår av bokens titel handlar den om hur en usel och oförutsägbar IT-miljö gör oss svårt stressade i arbetslivet. Hur halvbra fungerande manuella rutiner eller gamla system byts ut mot nya, som ofta visar sig vara dåligt designade eller har massor av småfel som hela tiden ställer till det för slutanvändaren, vars normala arbete redan är tidspressat och besvärligt på grund av arbetsgivares krav på effektivisering.

Det bästa med boken är att den byggs under med massor av verkliga exempel, ibland kommenterade av författaren med ett lagom mått av galghumor. Det ges också en bakgrund till varför det blivit så här och hur man som användare kan vara med och påverka så att de värsta avarterna stoppas innan de hunnit ut i verksamheten.

Läs den och fundera över om inte ett "nej" eller "vi väntar" är ett bättre beslut i styrgruppen istället för det ofta oöverlagda och dåligt underbyggda "vi kör" som framförs i styrgruppe... Läs hela recensionen

1 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej