Du är här: Start / Betyg & recensioner / Sjukhuskatten Oscar : en vanlig katt med en ovanlig gåva
Betyg & recensioner för

Sjukhuskatten Oscar : en vanlig katt med en ovanlig gåva (Inbunden)

Kundbetyg 4

(36 röster)

Vad tycker du?

Sätt ditt betyg

Betyg: 4 av 5.

Britt-Marie "Bim" Kullin / Bims Blogg (Farsta / Stockholm), 4 juli 2014

En mycket fin liten berättelse om en katt på ett vårdhem för demenspatienter.

Mycket gripande var boken, och jag blev väldigt tagen av den. (Kanske lite extra för att min egen mamma har Alzheimers).

Rekommenderar boken till alla, men kanske allra mest till anhöriga till demenssjuka, och till kattälskare.

4 av 4 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Lärorik bok

Zimra, 12 augusti 2014

Att djur har sinnen som inte vi har vet vi väl alla som har djur. Katter är helt underbara och så är även Oscar. Men boken ger också en mycket bra inblick i demensvården och man får veta lite om olika demenssjukdomar. Mycket läsvärd bok.

2 av 2 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Intressant bok i pinsamt dålig översättning

Anni, 9 augusti 2014

Vänder sig såväl till läsare med dement anhörig som till kattälskare. Samtidigt som vi får följa läkaren David Dosa när han studerar fenomenet med katten Oscar som tyr sig till döende patienter, ges vi en tydlig bild av demensvården i USA. Det är slående hur annorlunda anhöriga ser på vård i livets slutskede och döden. Man får sig många tankeställare. Även om boken utgår helt från amerikanska förhållanden är den absolut läsvärd även för oss i Sverige. Jag önskar dock att jag läst den på engelska istället, eftersom den undermåliga översättningen är så iögonfallande att den stundtals tar fokus från innehållet.

2 av 2 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Intressanta berättelser som gör boken läsvärd

Febe Orest, 25 juli 2014

Boken framställer vad katter kan göra i samband med att en person är i livets slutskede. Vår, eller numera min katt, Isis, förändrade sitt beteende i samband med min makes sista tid i livet. Hon lade sig hos min man, vakade över honom och när jag smekte min man så kurrade katten. I den här boken finns liknande berättelser, och dessa är mycket läsvärda.
Katten Oskar är inte unik, han har samma egenskaper som många andra katter: han tröstar, lägger hos den som behöver komma till ro, överför och medvetandegör hur människor i dess närhet mår eller tänka så att vi i vår hektiska värld beter oss lite mer mänskligt.
Boken är inget litterärt mästerverk, men den är mycket viktig för oss stressade och naturvetenskapligt inriktade människor. Den hjälper oss att förstå samspelet mellan oss människor och djuren. Får oss att ställa frågor som: Vad är det som ligger till grund för en katts beteende? Vilka sinnesintryck har katten satt samma... Läs hela recensionen

2 av 2 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

En helt underbar bok om vad djur tillför vår varda

fredrika johansson, 9 juli 2014

En helt underbar bok om vad djur tillför i vår vardag.

Har själv jobbat på vårdhem där det funnits djur och man ser vad de tillför patienterna. Allt från samtalsämnen till sällskap.
Tycker detta är något så fantastiskt att en läkare vågar skriva om en sådan här sak.
Mycket gripande bok och en stor uppmuntran till alla som har någon de älskar på sjukhem,

2 av 2 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

KÖP DEN LÄSVÄRD

Emla, 18 februari 2015

Mycket trevlig bok.Katter är ett speciellt djur trogen är det gäller.Har själv en som passar mej när jag är sjuk.

1 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Hoppas det finns en Oscar när jag ska iväg

Annika Enarsson, 1 september 2014

Jag kan bara önska att det finns en Oscar den dagen jag ska iväg.

Men då gäller det nog att det finns personal som vågar se annat än vad bara ögat kan se.

En bok om omvårdnad på mer än en nivå. Har själv jobbat 30 år inom psykiatrin och jag önskar vi haft en Oscar som kunde hjälpa och vägleda oss.

1 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Katten o

Mona Johansson, 28 juli 2014

Jag tycker den är bra och man får insikt i alzheimer och demens. Och det borde
vara naturligt att djur skulle finnas i den svenska vården för demenssjuka. Jag hade
önskat att min far hade haft en Oskar vid sin sida vid livets slutskede.

1 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Underbar liten bok

Christina Lindgren, 18 juli 2014

En underbar liten bok med stor känsla och värme. Rekommenderas till alla som har anhöriga eller som arbetar med personer som närmar sig livets slut.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej