Du är här: Start / Betyg & recensioner / Flykten från Läger 14 : den dramatiska rymningen från ett nordkoreanskt fångläger

Problemet med en sådan här bok är att man känner sig...

Svensson På Limhamn, 24 november 2013

Problemet med en sådan här bok är att man känner sig tom efteråt.
Ett svårt val när man börjar läsa den är om man skall sträckläsa eller dela upp den, för att låta boken sakta men säkert smälta in utan att det blir en total härdsmälta i sina känslor.
Jag valde det sistnämnda och delade upp den på 3 läs tillfälle, det passade mig bra så att känslorna fick kylas av mellan varven.
Oavsett om man sträckläser eller delar upp boken så är den ett måste. LÄS, Krama om dina närmaste och gnäll inte för att det är lite för mycket fett på kotletten.

När jag har läst andra recensioner så är omdömet att det är ett måste att läsa boken. Det är dock många som tycker att den är för lättskriven, själv så hade jag samma känsla från början. Men återigen det är en bok om verkligheten, rakt upp o ner o inget annat. Om man vill ha "James Bond" känsla så får man läsa andra böcker.

3 av 3 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Otroligt bra bok. Svårt att lägga ifrån sig när man...

Lena Kristina Jonsson, 7 november 2013

Otroligt bra bok. Svårt att lägga ifrån sig när man har börjat läsa den. Man får sig en tankeställare om hur bra man har haft det under ens uppväxt. Man kan inte föreställa sig hur människorna har det i dessa läger samt att dessa läger existerar än idag!

2 av 2 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Skrämmande

Ann-Marie Olsson, 31 mars 2015

En bok alla borde läsa om de fruktansvärda förhållande som råder i det här slutna landet.
Att detta kan pågå 2015 är ofattbart.

1 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Bör läsas

Birgitta Davidsson, 18 februari 2015

En vidrig berättelse som berör, man frågar sig hur kan det vara möjligt att människor behandlas på det här sättet. Ett bevis på hur viktigt det är att ta fram bevis för att kunna bekämpa all ondska som finns.

1 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Absolut läsvärd

Bokmal, 19 januari 2015

Ger en bra inblick i en annars sluten del av världen. Lättläst, spännande och intressant då man får följa berättaren genom hans uppväxt.

1 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Känslosam bok

Rosie65, 20 juli 2014

En otroligt gripande bok som sätter sig in i själen. Mycket intressant att få uppleva denna berättelse. Nu får världen veta sanningen. Rekommenderas verkligen till den som vill läsa om livsöden.

1 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Ofattbart och förskräckligt!

Ulla Herchenröther, 7 maj 2014

Tänk att människor kan uthärda så svåra saker som boken beskriver! Att han lyckades ta sig ut från lägret, att hans vän räddade honom med sitt liv, att han så småningom klarat att möta en annan värld är helt obegripligt! Underbart att vi i denna andra värld kan få möjlighet att lära oss något om hans liv och om hans land och hur de lever där. Märkligt att det kan finnas så slutna system!

Boken är skriven mycket tätt. Det är svårt att inte sammanblanda namn på personer, då de för oss är så likartade och ovanliga. En tankeställare får jag att vi bör vara rädda om små enkla möten med andra och förstå att det kan ha stor betydelse med bara ett leende eller ett hej i stället för hårda ord. Då tänker jag på en gammal man som huvudpersonen mötte i en isoleringscell. Mannen sa inte mycket, men han skötte om hans sår och matade honom.

Jag är mycket glad att jag upptäckte denna bok! Har tagit med den till fängelset, som jag besöker.

1 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Läs!!

ANJA BLOMQVIST, 4 mars 2014

Gick inte att lägga ifrån sig! Fruktansvärt, tuff läsning men ändå inte för jobbigt. Alla borde läsa den, nutidshistoria på ett gripande sätt.

1 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Alla borde läsa boken

jarunka, 4 mars 2014

Den färskaste och samtidigt grymmaste rapport från Nord Korea. Gripande berättelse om hur deras regering behandlar sina egna medborgare.....riktig ögonöpnare - måste läsas !!!

1 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej