Du är här: Start / Betyg & recensioner / Sophies historia
Betyg & recensioner för

Sophies historia (Pocket)

Kundbetyg 4

(446 röster)

Vad tycker du?

Sätt ditt betyg

Läs!

LISA, 7 juni 2015

Jag är ganska kritisk när det kommer till skönlitteratur i den här genren, men denna var otroligt bra! Den gav en realistisk bild av hur livet kan ha sett ut för den civile i Frankrike under Första världskriget.
En bok som bjöd på intressant, spännande och lockade läsning konstant!
Läs den och följ med på en underbar resa!

2 av 2 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Älskade

Aline, 9 februari 2017

Älskade den! Trodde inte ja skulle tycka om en bok om krig osv men den va väldigt bra! Ja läste ut den på knappt en dag! Rek. Den verkligen!

1 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Oemotståndlig

Sofia, 10 januari 2017

Kunde inte lägga ner boken, utan försvann med glädje i de två kvinnornas liv och världar. Perfekt bok att börja med om man tappat läsvanan - det funkade för mig!

1 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Gripande

Bokläsarn (Luleå), 9 augusti 2016

Dramatisk och välskriven. Som många andra beskrivet är det liksom två historier som sammanbinds av en märklig tavla. Väldigt spännande och oviss.

1 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Sophies historia

Ariadne, 20 maj 2015

En fin skildring av kvalen och valen i ett ockuperat samhälle. Berättelsen belyser människors skräck och hur förtryck påverkar tillit och förtroende människor emellan.
På sätt och vis kan man redan från början gissa sig till hur boken slutar, men skildringen är gripande.

1 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Klart läsvärd med spännande historiska skildringar

Jenny, 12 juni 2014

Ett snäpp sämre än livet efter dig, men ändå en väldigt bra bok! Fina beskrivningar av tiden under första världskriget, en lite annorlunda bild tycker jag. Och även om man tidvis kan bli irriterad på huvudpersonerna så är det lätt att leva sig in i och förstå hur de tänker och varför de agerar som de gör.

1 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Underbar

Lisbeth Mariana Boström (Timrå), 11 september 2020

Boken var en fantastisk vän från början till slut!!! Kan varmt rekommendera den! Den var mycket svår att lägga ifrån sig och jag saknar att jag nu läst ut den.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

En vän för livet

Frida Schröder, 17 februari 2020

Har knappt ord för att beskriva denna bok, den är som en god vän du alltid vill vända dig till. Den väcker känslor och tankar och letar sig in i ditt hjärta. Kommer bära med mig denna bok för alltid.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Rörig och tråkig

Mayanmystica, 31 juli 2016

Svår att komma in i början, blir bättre och bättre. Helt plötsligt tar den intressanta historien slut och en annan historia i nutid börjar. Senare pendlar författaren mellan 1916 och 2006, någonstans i mitten kommer årtalet 1945 upp och till slut är jag helt lost på vad boken egentligen handlar om.
Väldigt rörig och tråkig story.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej