Du är här: Start / Betyg & recensioner / Bortom rimligt tvivel : Thomas Quick och rättvisan
Betyg & recensioner för

Bortom rimligt tvivel : Thomas Quick och rättvisan (Inbunden)

Kundbetyg 3

(17 röster)

Vad tycker du?

Sätt ditt betyg

Snälla, nej

Rättvisa?, 20 januari 2015

Att van der Kwast slår ifrån sig är väl att vänta. Han och många andra kvacksalvare gjorde karriär på Quick. Quickhistorien har kostat oerhörda mängder pengar, miljontals kronor och van der Kwast har varit med om att ta en del av den kakan och även bygga en stabil karriär.

Det är svårt att säga vem som bar skuld i frågan. van der Kwast blev själv lurad - något han inte verkar gå med på - och tog en del ruskigt oprofessionella beslut i processen att påverka material i "rätt" fällande riktning. Quick är inte en ängel han heller då han bevisligen hade begått ett par tragiska sexualbrott och rån tidigare.

Quick är inget annat än 90-talets psykologiska flumfantasier och enorma mängder bortslösade resurser, forskning och tid.

Läs inte denna bok - läs Hannes Råstam eller Dan Josefsson istället. De har skrivit mycket väl underbyggd efterforskning och oerhört bra läsning.

5 av 7 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

En dåres försvarstal

Teodor Gullikson, 4 februari 2015

Svårt att veta vad man betygsätter - boken eller van der Kwast...
Ändå bra att boken har skrivits. Nu får vi veta hur åklagaren har resonerat och hur han försvarar sina handlingar. Men med detta framstår denne man som tillhörande begåvningsreserven i Sverige - hur är det möjligt att bortse från allt som kommer fram i utredningarna som så tydligt pekar på att det måste finnas tvivel att Thomas Quick har begått de mord som han senare döms för?
Läs Hannes Råstams bok parallellt och även domsluten i de olika resningsärendena - då förstår ni bättre hur välriktad kritiken är mot denne representant för åklagarväsendet.
Läs också vad tidningarna skrev om de olika morden som Quick tog på sig - ni kommer att få klart för er hur häpnadsväckande väl det stämmer överens med vad Quick kom att berätta (bl a efter dennes studier på Kungliga Biblioteket i Stockholm). Börja med morden på Johan Asplund och Thomas Blomgren som triggade igång... Läs hela recensionen

2 av 3 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Oskyldigt dömd eller lättvindigt frigiven?

Leif Parmlind, 8 februari 2015

Christer Van Der Kwasts bok "Bortom rimligt tvivel" är omskakande läsning. Ni bara måste läsa den för att ta del av det som tystats ner i debatten.

Vad är det som händer egentligen? Är man beredd att ta till vilka grepp som helst för att skapa en rätts skandal? Det som Hannes Råstam framförde i sin bok "Så skapas en seriemördare" och som sedan legat till grund för att frikänna Quick för alla mord han dömdes för hävdas i Kwasts bok vara rent förtal, lögner och förvanskningar av sanningen. Quick har inte alls fått en otrolig mängd information om morden utifrån som Hannes hävdat. Det bevisas effektivt av Kwast!

De bevis Hannes åberopat för Quicks oskuld är rena förvanskningar av fakta där han ofta vänt på tidsföljder för att förklara hur Quick skulle ha fått information och så vidare, istället presenterar Kwast samma information i sitt rätta ljus vilket då ger otroligt stark bevisning i fallet. Det är ett kraftfullt f... Läs hela recensionen

1 av 2 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

En desperat mans ursäkter

jones dsas, 14 december 2016

Precis samma ursäkter som rätthaveristen lambertz, quick måste vara skyldig vi vägrar erkänna att vi gjorde fel bespara dig från att kasta bort tid på att läsa en massa lögner från van der kwast och lambertz desperata män som inte kan erkänna dom har fel.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Bra med lite balans om fallet Thomas Quick

Klas Göran Henriksson (Linköping), 9 februari 2015

Skönt med en annan vinkling på fallet Thomas Quick än den ensidigt friande uppfattningen som massmedia kablade ut efter Råstams bok.

0 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej