Du är här: Start / Betyg & recensioner / Ljuset vi inte ser
Betyg & recensioner för

Ljuset vi inte ser (Pocket)

Kundbetyg 4

(170 röster)

Vad tycker du?

Sätt ditt betyg

Läs den!

Elisabet, 29 november 2016

En bok att bära med sig i hjärtat. Skildrar en mörk tid. Språket är fantastiskt. Boken visar verkligen på ljuset vi inte ser. Ser, efter att ha läst boken, ljuset som finns i vår egen tid och mitt eget liv tydligare.

4 av 4 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

En av de starkaste böckerna jag läst

Anni, 16 november 2017

Detta är en bok som stannar i minnet, språket är så välformulerat och beskriver miljöer och skeenden på ett sätt så att jag ibland måste pausa för att ta till mig vad jag läst. De parallella historierna är båda gripande och intressanta, de visar kriget ur två skilda perspektiv. Hoppandet i tiden är bara bra, det gör att jag kan ta en paus och låta boken sjunka in i mig innan jag fortsätter.
Nu vill jag resa tillbaka till Saint Malo och se staden med nya ögon.

1 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

En mycket bra bok

Christina Grufman, 25 september 2017

Läste själv boken på engelska under en konvalescens. Hade svårt att sluta läsa. Det återkommande perspektivbytet tillsammans med personbeskrivningarna gjorde boken verkligt spännande. Boken var en av de bättre jag läst. Har nu skickat efter sammanlagt 6 ex (på svenska) från er och gett till goda vänner.

1 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Gripande människomöten i krigets skugga

Boktina, 4 januari 2017

Boken är oerhört gripande och man vill läsa vidare för att se om huvudpersonerna någonsin möts. Bra upplägg när man lätt kan följa bokens båda huvudpersoner.

1 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Ännu en bok i raden om kriget..

Camilla Körner, 30 augusti 2019

Boken beskriver två unga under kriget utifrån deras fiktiva verklighet. Det är en i raden av många böcker i samma genre. Det känns som hela tonvikten är på romansen och författaren borde gjort mer bakgrundsresearch, ex hur det var under kriget och hur handikapp hanterades på 40-talet. Jag tyckte språket kändes banalt och jag slängde boken efter 70 sidor..

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Ljuset vi inte ser.

Anna-Lisa Johansson, 4 oktober 2018

En fantastisk bok. Jag förstår varför han belönades med Pulitzerpriset. Den har gått runt i min vänkrets och alla har gett den högsta betyg.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

En bok att minnas

bokmalen, 24 juli 2017

Så vackert skriftspråk som skildrar en bit fruktansvärd historia under 2a världskriget. De två ungdomarnas historia som löper parallellt genom boken, kommer de att mötas? Och vad händer då? En bok jag gärna läser om för att upptäcka nya skiftningar i språket.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Andra världskriget utanför fronterna

Margareta Carlson, 30 juni 2017

Visst hör man salvorna och får veta hur husen rasar, men det är medborgarna som historien. I början var det irriterande att det handlade om nu och då och det var i oordning. Sedan lärde man sig att behålla frågorna i luften för svaret kommer. Skönt var att det inte blev happy end, åtminstone inte för alla.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Välskriven

DAN, 26 juni 2017

Underbar bok som redan känns som en klassiker. Fängslande berättelse med vackert språk. Sträckläste boken. ville aldrig att den skulle ta slut!

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej