Du är här: Start / Betyg & recensioner / Ljuset vi inte ser
Betyg & recensioner för

Ljuset vi inte ser (Pocket)

Kundbetyg 4

(210 röster)

Vad tycker du?

Sätt ditt betyg

Läs den!

Elisabet, 29 november 2016

En bok att bära med sig i hjärtat. Skildrar en mörk tid. Språket är fantastiskt. Boken visar verkligen på ljuset vi inte ser. Ser, efter att ha läst boken, ljuset som finns i vår egen tid och mitt eget liv tydligare.

4 av 4 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

En av de starkaste böckerna jag läst

Anni, 16 november 2017

Detta är en bok som stannar i minnet, språket är så välformulerat och beskriver miljöer och skeenden på ett sätt så att jag ibland måste pausa för att ta till mig vad jag läst. De parallella historierna är båda gripande och intressanta, de visar kriget ur två skilda perspektiv. Hoppandet i tiden är bara bra, det gör att jag kan ta en paus och låta boken sjunka in i mig innan jag fortsätter.
Nu vill jag resa tillbaka till Saint Malo och se staden med nya ögon.

2 av 2 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Fantastisk

Julia, 6 januari 2021

Den bästa bok jag läste 2020! Handlar om andra världskriget. Vackert språk. En oförutsägbar intrig. Spännande. Gav insikter. Önskar jag hade den oläst :-)

1 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Läsvärd

Bokdjungeln , 11 juni 2020

Efter att ha läst alla fina recensioner denna bok fått så förväntade jag mig en hel del, även om jag tänkte att det skulle bli svårt för en bok på närmare 600 sidor att leverera boken igenom. Men jag måste ändå säga att det gick bra. Det kändes inte som att boken var så tjock vilket kanske berodde på de korta kapitlen. Historien är vacker, och samtidigt sorglig. Dock känner jag inte riktigt att jag förstår varför den vunnit så många priser. Boken är bra och jag tycker absolut att den är läsvärd, men jag ger den inte mer än en 4:a i betyg.

1 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

En mycket bra bok

Christina Grufman, 25 september 2017

Läste själv boken på engelska under en konvalescens. Hade svårt att sluta läsa. Det återkommande perspektivbytet tillsammans med personbeskrivningarna gjorde boken verkligt spännande. Boken var en av de bättre jag läst. Har nu skickat efter sammanlagt 6 ex (på svenska) från er och gett till goda vänner.

1 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Mycket läsvärd

Cirkeldeltagare, 17 maj 2017

Som medlem i en bokcirkel var detta boken vi skulle läsa till nästa gång. Var först tveksam till de ca 600 sidorna men tveksamheten försvann rätt omgående. En gripande, finstämd handling där man omväxlande följer två barns uppväxt under från början väldigt olika miljöer. Fantastiska person- och miljöskildringar. Det finns en gemensam nämnare mellan huvudpersonerna som knyter ihop berättelsen på ett fint sätt, det en del betraktar som nymodigheter och ovidkommande visar sig få stor betydelse för andra. I vissa fall, som här, avgörande för människors val i livet. De 600 sidorna tog snabbt slut.

1 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Vackert språk

Niki, 10 maj 2017

Lite långsam inledning men sedan en lättläst bladvändare med korta kapitel.
Ett fint språk med annorlunda metaforer och oväntade vändningar. Inkännande människobeskrivningar och en hel del våld och nöd under andra världskriget.

1 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Gripande människomöten i krigets skugga

Boktina, 4 januari 2017

Boken är oerhört gripande och man vill läsa vidare för att se om huvudpersonerna någonsin möts. Bra upplägg när man lätt kan följa bokens båda huvudpersoner.

1 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

En bok att leva i

Daniel , 6 januari 2021

Helt underbara målande beskrivningar, att läsa den är att leva där och då. En påminnelse att bevara och vårda det fina livet, kärleken är störst.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej