Du är här: Start / Betyg & recensioner / Ljuset vi inte ser
Betyg & recensioner för

Ljuset vi inte ser (Pocket)

Kundbetyg 4

(189 röster)

Vad tycker du?

Sätt ditt betyg

Läs den!

Elisabet, 29 november 2016

En bok att bära med sig i hjärtat. Skildrar en mörk tid. Språket är fantastiskt. Boken visar verkligen på ljuset vi inte ser. Ser, efter att ha läst boken, ljuset som finns i vår egen tid och mitt eget liv tydligare.

4 av 4 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Läsvärd

Bokdjungeln , 11 juni 2020

Efter att ha läst alla fina recensioner denna bok fått så förväntade jag mig en hel del, även om jag tänkte att det skulle bli svårt för en bok på närmare 600 sidor att leverera boken igenom. Men jag måste ändå säga att det gick bra. Det kändes inte som att boken var så tjock vilket kanske berodde på de korta kapitlen. Historien är vacker, och samtidigt sorglig. Dock känner jag inte riktigt att jag förstår varför den vunnit så många priser. Boken är bra och jag tycker absolut att den är läsvärd, men jag ger den inte mer än en 4:a i betyg.

1 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

En av de starkaste böckerna jag läst

Anni, 16 november 2017

Detta är en bok som stannar i minnet, språket är så välformulerat och beskriver miljöer och skeenden på ett sätt så att jag ibland måste pausa för att ta till mig vad jag läst. De parallella historierna är båda gripande och intressanta, de visar kriget ur två skilda perspektiv. Hoppandet i tiden är bara bra, det gör att jag kan ta en paus och låta boken sjunka in i mig innan jag fortsätter.
Nu vill jag resa tillbaka till Saint Malo och se staden med nya ögon.

1 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

En mycket bra bok

Christina Grufman, 25 september 2017

Läste själv boken på engelska under en konvalescens. Hade svårt att sluta läsa. Det återkommande perspektivbytet tillsammans med personbeskrivningarna gjorde boken verkligt spännande. Boken var en av de bättre jag läst. Har nu skickat efter sammanlagt 6 ex (på svenska) från er och gett till goda vänner.

1 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Gripande människomöten i krigets skugga

Boktina, 4 januari 2017

Boken är oerhört gripande och man vill läsa vidare för att se om huvudpersonerna någonsin möts. Bra upplägg när man lätt kan följa bokens båda huvudpersoner.

1 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Fantastisk

Julia, 6 januari 2021

Den bästa bok jag läste 2020! Handlar om andra världskriget. Vackert språk. En oförutsägbar intrig. Spännande. Gav insikter. Önskar jag hade den oläst :-)

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

En bok att leva i

Daniel , 6 januari 2021

Helt underbara målande beskrivningar, att läsa den är att leva där och då. En påminnelse att bevara och vårda det fina livet, kärleken är störst.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Rekommenderas varmt.

Marianne, 1 januari 2021

Äntligen en fullträff! Personskildringarna är trovärdiga och det känns nästan som man är med i huset med i St Malo.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Lättläst bok med flyt.

Botilda, 14 februari 2020

Lättläst bok med flyt. Man läser den dock inte för språket, som är ganska genomsnittligt.

Intressant historia om en stillsam föräldralös pojke i Tyskland som blir soldat för nazisterna, och hur han medverkar till några av de mest fruktansvärda saker jag har sett beskrivas. Det är modigt att skriva om någon som under andra omständigheter kunde ha varit en älskvärd människa, men som i krig medverkar till grymheter, helt utan att protestera. Jag tror den historien kommer stanna kvar hos mig.

Den parallella historien om en blind flicka i Frankrike tycker jag inte är lika intressant. Den är ganska ytligt skriven. Författaren verkar förstå pojken mycket bättre. Boken hade varit bättre utan den historien.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej