Du är här: Start / Betyg & recensioner / Det goda hundägarskapet : från desperation till inspiration

Inte alltid lätt - trevligt med hjälp på traven

Hundkompis, 28 februari 2014

Vem har sagt att det skall vara lätt att ha hund - trevligt med hjälp på traven!
Lättläst, konkret, beskrivande och inspirerande är denna bok om hundägarskap. Med fokus på det som kan vara svårt i relationen mellan människa och hund. Har men en stor, älskad hund som är osäker med andra människor, rädd för smällare och luftballonger så behöver man konkreta tips! Mervis egen historia inger hopp. Boken blir för mig just det den är tänkt att vara - en källa till inspiration. Jag har läst den med glädje och har redan ändrat delar av mitt beteende. Nu väntar jag tålmodigt på resultatet och läser gärna om boken, för att friska upp alla tips och råd. Boken kan varmt rekommenderas.

1 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Bästa boken

Lina, 12 juli 2018

Alla borde läsa denna som har eller tänker skaffa hund! Bästa bok jag läst! Mycket inspirerande och tänkvärd. Läs läs läs!

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Bästa boken för nya o gamla hundägare

Förstår du din hund. Tror du att hunden förstår dig. Då behöver du inte läsa boken. Är du däremot nyfiken på att lära dig mer o få ett härligt liv tillsammans med din hund, så ska du läsa denna bok. Det är ni värda.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Informativ och utförlig

Ingela Clarin, 4 april 2016

Boken består av tre delar. I första delen får man uppleva alla problem författaren hade med sin hund, i del två presenteras "metoden" Amichien Bonding, och i del tre är det mer tips och trix. Jag upplevde boken som lite tjatig, samma saker upprepas många gånger, men å andra sidan sätter det sig verkligen då. Jag tycker att jag har lärt mig mycket av boken, och förstår vikten av lugn, konsekvens och tydlighet ännu mer nu.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

en bok till ALLA som har hund

Mihály Matura, 30 oktober 2015

Den bästa boken jag någonsin läste om hundägarskapet, en icke-skuldbeläggande, rådgivande, inspirerande bok som koncentrerar på den absolut viktigaste; hur vi förstår vår hund bäst och hur vi gör att hunden skall förstå oss och vår värld.
Ett MÅSTE.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Fantastisk bok!

Hanna Mörberg, 3 mars 2014

En fantastisk bok som verkligen beskriver den desperation man kan känna ibland när man har hund och inte riktigt vet hur man ska göra.. man får en helt ny synvinkel :)

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

En bok även för dem utan hund

Johan, 1 mars 2014

Underhållande och inspirerande! För mig, som inte har hund gav boken värdefull kunskap om hur vi människor kan hantera möten med hundar på ett mer avslappnat och naturligt sätt.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

En underbar bok för oss hundälskare! Vi får verkligen...

hundens bäst vän, 9 januari 2014

En underbar bok för oss hundälskare! Vi får verkligen vara med Mervi och hennes Kenzo på deras "resa"från ett stressat och förtvivlat samspel till en harmonisk och kärleksfull tillvaro. Man blir så berörd av att läsa Mervis historia där hon verkligen utlämnar sig, familjen och sina hundar. Vi hundägare som har problem eller undrar varför hunden gör si eller så får konkreta svar och tips på hur vi med en lugn, vänlig, kärleksfull metod kan lära oss att hjälpa hunden i en värld den inte förstår. Och att det aldrig är för sent att starta och lära om.Mycket läsvärd och inspirerande!

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej