Du är här: Start / Betyg & recensioner / Nytt bröd : baka gott utan gluten
Betyg & recensioner för

Nytt bröd : baka gott utan gluten (Inbunden)

Kundbetyg 4

(145 röster)

Vad tycker du?

Sätt ditt betyg

Fantastisk- med en nypa salt...

Nadja Eleonora, 6 oktober 2014

Den här boken är fantastisk- aldrig hade jag trott att man kunde baka underbart bröd på degar som i vissa recept liknar pannkakssmet!
Pizzabottnarna är fantastiska och vi älskar russinbullarna och fröknäcket!
Underbart med extra recept på hamburgare, köttbullar, kycklingwraps och leverpastej och marmelader- de passar verkligen in i boken och lyfter läsarens medvetenhet på råvaror och ingredienser.

Ett litet minus är dock att vissa av bröden blir lite väl "svampiga"- saftiga är de men ändå lite svampiga- det gäller särskilt sirapslimpan (och julbrödet som är baserat på samma recept) och formfranskan, genom att tillsätta ca 30 gram extra maizena till sirapslimpan försvinner den svampiga känslan- jag har inte testat det på långfranskan då mitt egna recept är godare enligt sonen.

På det hela så är jag och sonen väldigt nöjda med boken och de recept vi har provat men det finns några recept som vi inte kan baka p... Läs hela recensionen

1 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Underbar bok för alla som saknat en del "vanligt"...

Alora, 3 januari 2014

Underbar bok för alla som saknat en del "vanligt" bröd i det glutenfria sortementet. De flesta bröd kräver lite längre tid att göra, för jäsningstider, men det är så värt det!

1 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Boken gav mig inspiration att baka. Recepten var lätta...

Majken Persson, 10 oktober 2013

Boken gav mig inspiration att baka. Recepten var lätta att följa och brödet blev gott och saftigt. Jag har provat tre av recepten i boken och allt blev jättebra. Jag har rekomenderat boken yill andra, som är glutenintoleranta liksom jag.
Tack för en fin bok! Tänk om jag hade haft den när jag började baka glutenfritt, då hade jag inte behövt misslyckats för att lära mig.

1 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

En bok jag saknat ända sedan jag fick reda på min...

Karin, 7 oktober 2013

En bok jag saknat ända sedan jag fick reda på min veteallergi! Enkla recept med ingredienser som finns i vanliga matbutiker. De bröd jag provbakat hittills har varit jättegoda och saftiga! Ett plus också för information om hur de olika mjölerna arbetar i degen!

1 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Har provbakat ett bröd från boken, jättegott och höll...

Stina Grönberg, 9 september 2013

Har provbakat ett bröd från boken, jättegott och höll sig färskt en vecka! Så trevligt att använda naturliga mjölsorter och slippa vetestärkelse och konstiga mixar. Enkelt var det också, även om jäsningstiden är lång. Lite svårt att hitta psylliumfröskal bara, som inte kostar skjortan. Men det gick bra med fiberhusk. Det här är en bok man längtat efter!

1 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Fantastisk bok med intressanta recept!!

Sari , 8 januari 2015

Vilken bok!

Jätte härliga recept och lätt att följa dem!

Lätt åskådlig och trevlig layout.

Stort plus för kaloriberäkningarna i slutet!

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Superbra bok

Superbra bok, tips på många bra bröd.
En bra bok att ha om du vill baka utan vetemjöl.
Man vågar också improvisera själv med olika ingredienser.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Bra urval! Något som passar alla tillfällen...

Carina, 22 oktober 2014

Trevliga, goda recept!
Att baka glutenfritt bröd är inte lätt att lyckas med, men med den här boken kommer man riktigt långt!

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Ok men inte mer.

Marta , 13 oktober 2014

Bröden är ok i smaken men degiga och "blöta". Jag har varmluftsugn och fick testa mig fram på grader och tiden. Trots det en bra start för de som måste äta glutenfritt.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej