Du är här: Start / Betyg & recensioner / Mormor och morfar är seglare
Betyg & recensioner för

Mormor och morfar är seglare (Inbunden)

Kundbetyg 4

(8 röster)

Vad tycker du?

Sätt ditt betyg

Härlig seglarbok

@barnbokstips, 13 oktober 2019

Vi har läst Mormor och morfar är seglare av Monica Lindman och Anna Westin. En härlig bilderbok om segling. Ella följer med mormor och morfar på deras segelbåt Salt som är en stor segelbåt med en jolle på släp som de kan göra kortare båtturer med. Ella får hjälpa till att hissa segel och de seglar ut på öppet hav för att avsluta dagen i en vik där de tar en tur med jollen, badar och grillar fisk. "Ella undrar hur mycket mys man kan orka med på en och samma dag."
Jag är ingen seglare, har bara seglat några gånger men boken får en att bli sugen på att segla och den vill också lära läsaren en del om segling. Härligt att få skapa minnen med mormor och morfar. Såna där minnen en vill stoppa i en burk och spara till mörka vinterdagar.
Illustrationerna är fina och alla uppslag har nyanser av blått eftersom boken ju handlar om havet. Illustrationerna får berättelsen att kännas levande och Ella, hennes mormor och morfar charmiga. En fin bok!

1 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Förmedlar jämställd seglarlust

Detta är den första delen i en bokserie om mormor och morfar som tillsammans med barnbarnet Ella seglar på den stora båten Salt. I denna bok får Ella följa med sina morföräldrar under en härlig segeltur mellan öarna i skärgården.
Under en dag så görs Ella delaktig i att segla Salt och det blir även en hel del mys med bullfika, bad och grillning av fiskspett.

Boken väver in mycket fakta om det vardagliga livet på en segelbåt. Genom Elias upplevelser introduceras vi exempelvis till tampar, knopar, hur man använder fendrar, innebörden av flytväst, att hissa segel och mycket annat. Detta är förpackat i en lättillgänglig berättelse som de flesta barn kan ta till sig. Vi har aldrig seglat med våra barn men ändå hängde de med i berättelsen då svårare ord förklaras eller framkommer av sammanhanget. Jag som förälder behövde sällan fånga upp ett ord och förklara själv. Jag tänker att denna boken är ett fint sätt att tillgängligg... Läs hela recensionen

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

En succé ombord för miniorgastarna!

Peter Carlson, 9 oktober 2019

En klar succé för miniorgastarna ombord!
Förklarar på ett enkelt o roligt sett hur livet på en båt är. Vår egen röda "Bojis" har fått en ny innebörd nu sedan den blå Kryssarklubbsbojen var med i ett uppslag i boken. Nu räcker det inte bara o klappa Bojis när vi åker förbi längre, nu ska trossen med i det också, precis som i boken.
Har ni miniorgastar ombord eller i er närhet, så tveka inte, köp den.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej