Du är här: Start / Betyg & recensioner / Driven till max : överlevnadsguide för dig som inte kan sluta prestera

Bästa jag läst på länge

Trendenser, 11 september 2017

Hög igenkänningsfaktor och många aha-upplevelser för en röd personlighet. Tacksam för att ha fått många bra tankeredskap att ta med mig både i arbetslivet och privat. Kan varmt rekommenderas vidare!

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Insiktsfull, igenkännande, rolig o mycket givande

DB, 25 juli 2017

En bok som alla som känner sig stressade (alltid, ofta, eller ibland) bör läsa. Jag har själv läst flera "anti-stress-böcker" tidigare, men denna är överlägsen. Enkelt och roligt skriven (igenkännings-komik är ju den roligaste komiken :) ), och väldigt givande.

Jag kommer att läsa boken snart igen, och därefter regelbundet. Jag är övertygad att jag kommer att må mycket bra av detta.

Rekommenderar som sagt för alla mer eller mindre stressade nutidsmänniskor.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Insikter på löpande band!

Anna Catrin Berg, 7 juni 2017

Jag har levt itron att jag inte är röd då jag förknippat röda med att alltid varit karriärister och framgångsrika vilket inte är hela sanningen. Insåg att jag är ofantligt mycket mer röd än jag trott då det handlar om livet i sin helhet, inte enbart karriärmässigt. Livet är fullt av lopp, både mot andra och mot en själv som ska "vinnas". Frågan är, måste de det? Är alla lopp lika viktiga? Knappast. Läs Christophers bok, min varmaste rekommendation 🙏🏻

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Givande och kul läsning!

Bom-Bom, 22 maj 2017

En personlig och utlämnande bok men som också har många fina passager med hög igenkänning för läsaren. Det gav åtminstone mig en hel del egna leenden när man glatt inser att man i alla fall inte är ensam om en del av dårskaperna som ett högt driv leder till att man håller på med. 

Givande och kul läsning!

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Livet är kort...

Christer, 19 april 2017

En tankeväckande bok för prestationsinriktade människor. Om baksidorna med att vara väldigt prestationsinriktad ("röd" enligt DISC-analysen). Och hur man kan ta kontroll över de starka drivkrafter som är styrkor när man vill prestera, men som krasst kan förkorta livet...

Jag uppskattade att boken är skriven ur ett personligt perspektiv som gör det lättare att ta till sig råden om ett mer hållbart förhållningssätt. Jag tyckte också om de praktiska tipsen för hur man kan ta kontroll över de starka drivkrafterna.

Vissa av råden har jag verkligen tagit till mig och använder i vardagen.

Det ska sägas att boken är skriven för personer som är "röda" enligt DISC-analysen (och möjligen för personer som känner eller lever med sådana personer). Så även om många av råden är generella och användbara för alla är det inte säkert att alla som inte har mycket rött i sin profil känner igen sig i exemplen.

Min fr... Läs hela recensionen

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

För oss som vill förstå...

Andreas Nissen, 18 april 2017

För oss som inte är Röda är detta en god inblick hur en Röd tänker och vad som driver en Röd.
Likväl som en Röd förundras, häpnar och bli oändligt frustrerad över andras oförmåga att se "ett case" som Viktigt och Bråttom, så får vi andra en förklaring till hur allt kan vara så Viktigt och Bråttom för en Röd.
Perfekt ska det vara dessutom. 100%. Minst.
-Hur kan man bara sitta och fika bort tiden, spring!
Med fin humor och god självinsikt så skriver Christopher nästan en dagbok som är personlig och inte så lite självutlämnande.
Fast allt annat vore väl att fuska!

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Ännu en röding.....

Walle, 25 mars 2017

Mycket givande användarmanual att återvända till när man kommer på att man återigen legat för länge i omkörningsfilen och livets landskap flugit obemärkt förbi!

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

En överlevnadsbok för (över)drivna

Författaren skildrar uppriktigt och kompetent de drivnas mekanismer med stor igenkänningsfaktor... Och - framförallt - visar han på fällorna och verktyg att undvika att falla i dem (alternativt ta oss upp på ett bra sätt) för oss som överpresterar mest hela tiden...

Boken påminner mig om att livet är för kort för att levas snabbt och köras i botten... Tack för påminnelsen!

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

En röding

Refero, 6 mars 2017

Väldigt igenkännande, speciellt det som kopplas till relationer...tänker att det finns hopp för det drivna i mig! En varmröd rekommendation:)

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

En födelsedagsgåva till en annan person...

Herbert Göran Hillner, 24 februari 2017

Har ej läst den - men hoppas att en "annan person" tycker den är ok och den syftar till mitt budskap

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej