Du är här: Start / Betyg & recensioner / Berättelsen om Alice Hart
Betyg & recensioner för

Berättelsen om Alice Hart (Inbunden)

Kundbetyg 5

(5 röster)

Vad tycker du?

Sätt ditt betyg

Bladvändare som innehåller allt

@bettan_bokprataren (Örebro), 9 december 2019

Historien bjuder på det mesta, kärlek, våld, tragedi, familjehemligheter och försoning. Men dessutom får du massor av Australiensisk natur med dess vidder, öken och mängder av vilda blommor. En berättelse som tar tag i mig från start och jag sträckläser denna vackra bok.
Välskriven, vacker bladvändare. Nu vill jag åka till Australien och se alla dessa ljuvliga växter. Läs den! Mer på min blogg https://bokprataren.blogspot.com/2019/12/berattelsen-om-alice-hart-holly-ringland.html

1 av 2 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

En fantastisk berättelse!

Lollos bokhörna, 19 januari 2020

Vad jag älskade denna storslagna, fantastiska berättelse om Alice Hart och hennes liv.

Vi får följa Alice genom tjugo år från att hon är liten tills hon är vuxen. Berättelsen om Alice är en gripande berättelse om att avslöja familjehemligheter och att ta makten över sin egen historia. En berättelse med mycket vackra illustrationer av @edithrewa .

Alice måste flytta till sin farmor när en tragedi inträffar hennes familj. En farmor hon inte känner. Alice har svårt att uttrycka sig efter det som hänt men lyckas lära sig använda blomspråket för att sätta ord på det som är svårt.

Jag älskade allt med den här boken, språket som är poetiskt, berättelsen som bitvis är väldigt sorglig men som ändå andas hopp. Fantastiska beskrivningar och personer och så Alice! Den lilla Alice som jag bara vill ta i famnen och tala om att det kommer gå bra!

Berättelsen tar tag i mig och jag sträckläser stora delar av boken, oförmögen att lägga den i från mig.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej