Du är här: Start / Betyg & recensioner / Den vita delfinen
Betyg & recensioner för

Den vita delfinen (Häftad)

Kundbetyg 5

(15 röster)

Vad tycker du?

Sätt ditt betyg

Kunde inte sluta läsa...

Ribban, 11 april 2017

Jag är i vanliga fall inte någon bokläsare ,men denna bok kunde jag inte lägga ifrån mig.
Det var en mycket gripande historia som berörde mig starkt.
Rekommenderar den till alla!!!

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Gripande läsning

Villivonkansbooks (Örebro), 12 februari 2017

Den vita delfinen av Maria Johnsson utgiven av Lange Förlag.
Vi får följa syskonen Sonya, Ghazi och Kamal som växer upp utanför Calcutta. De blir föräldralösa och hamnar på barnhem. Det är en stark och obehaglig berättelse om det tuffa liv som syskonen har. Med svält, våld och kämpande för överlevnad. Den är tuff att läsa, men samtidigt så gripande så den går inte att lägga ifrån sig. En viktig bok!

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Manisk sträckläsning

Mats Wallin, 9 januari 2017

Gick inte att slita sig! Det var också en tuff läsning, så jobbigt att läsa om barn som far illa. Samtidigt går det en röd tråd av verkligt fin syskonkärlek genom hela boken. Maria är ju en fantastisk dramatiker...Boken borde bli film. Något för Netflix?

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Underbar berättelse!

Eva Rosendahl, 23 oktober 2016

En fullkomligt underbar berättelse med ett stort hjärta! Boken är lättläst och verkligen omöjlig att lägga ifrån sig eftersom den är mycket gripande och engagerande! Jag har fått en välbehövlig inblick i ett land och en kultur som jag vetat alltför lite om och nu väntar jag med spänning på nästa bok!
Eva Rosendahl

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

¿¿¿¿¿¿¿¿¿¿

Linda Ismail, 8 oktober 2016

"Den vita delfinen" är en fantastiskt gripande historia. Författaren Maria Johnsson sätt att beskriva miljöer och karaktärer i boken är hänförande, som läsare dras du med i en svindlande skildring. Boken är mycket emotionell och visar på världens olika levnadsvillkor, tar upp aktuella ämnen och boken känns mycket genuin. Detta är en bok ALLA kan läsa oavsett ålder.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

En otrolig bok !!!

Annika Sällström, 21 september 2016

Jag har svårt dystelexi o tycker det är jätte jobbigt o läsa böcker .
Den här boken sträck läste jag o fick till baka lusten att läsa i gen tusen tack Maria.
Har även gett min dotter på 12 år boken .för att hon med många andra förstår hur andra kan ha det .
Hoppas den andra boken kommer snart.
Första gången i mitt liv jag längtar o få läsa ❤😀

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

En magisk bok

Mariella, 20 september 2016

En bok som verkligen berörde mig och fick mig att bli mållös. Man får följa en resa som gör de svårt att lägga ifrån sig boken. Jag rekommenderar den starkt boken handlar syskonkärlek och är väldigt målande och spännande.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

En bok för alla

Elin, 7 september 2016

Har precis läst denna underbara och spännande bok! Jag rekommenderar den verkligen då jag inte kunde lägga ifrån mig den. Tårarna rann och jag berördes starkt av de fattigas öden. Dessutom var den mycket lättläst! Älskar den!

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

En tänkvärd och läsvärd bok

Nabil Awdish Werdo, 7 september 2016

En bok i tiden som berör! Kunde inte lägga den ifrån mig. Läste den från pärm till pärm. Miljöbeskrivningarna var målande och det kändes som om man befann sig på plats. Dessutom var den lättläst och layouten var tilltalande.
Rekommenderas stark!!!

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej