Du är här: Start / Betyg & recensioner / Ärren vi bär
Betyg & recensioner för

Ärren vi bär (Inbunden)

Kundbetyg 4

(6 röster)

Vad tycker du?

Sätt ditt betyg

4/5 Ärren vi bär - Caroline Engvall

En fruktansvärd historia men så viktig att få läsa. Det är så svårt att tänka sig att sådan här brottslighet verkligen sker på riktigt och jag är glad att Caroline tar upp ämnet och gör en kriminalroman av det. Jag hade själv inte koll på att det sker i så stor utsträckning med en sådan organiserad kriminalitet, men nu har jag fått upp ögonen för det och då kan jag åtminstone anmäla om jag skulle råka se något tecken på att någon är utsatt. Vad gäller själva berättelsen i fråga hade jag svårt för att få mig en ordentlig bild av huvudkaraktärerna, jag fastnade inte riktigt för dem och fick ingen tydlig bild av vilka de var som personer. Med det sagt så tycker jag att det är en riktigt bra och fängslande bok, det är nästan så en mår illa under tiden en läser. Dessutom är det första boken i en triologi, jag kan inte ens tänka mig vad som väntar i fortsättningen av historien...

1 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Viktigt ämne

Carina D, 18 september 2017

Svårt att förstå att det finns en skuggvärld med så mycket onska
Viktigt att påverka skola och hem för att förebygga att detta händer våra barn och unga

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

spännande men brutal

mcm, 17 augusti 2017

Välskriven o lättläst. Spännande handling o intressanta karaktärer. Väldigt brutal dock. Mådde dåligt att läsa vissa delar av det ingående beskrivna våldet. Är man känslig för barnpornografi o självskadebeteende skall man undvika boken. I övrigt en fantastisk debut.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Betyg: 4 av 5.

Britt-Marie "Bim" Kullin / Bims Blogg (Farsta / Stockholm), 18 juni 2017

Boken Ärren vi bär, är Caroline Engvalls första skönlitterära bok. Det är den första delen i en planerad trilogi om polisen Ulrika Stenhammar och journalisten Lovisa Ling.

Författaren har tidigare gett ut fem dokumentära böcker, varav jag har läst fyra av dom. Länkar här till mina recensioner av dom. 14 år till salu, Tatuering, Skamfläck, och Skuggbarn. Och här är en länk till den femte boken, Virutell våldtäkt, på förlagets hemsida, som jag inte har läst.

Ärren vi bär är en roman, men baserar sig ändå på verkliga händelser. Caroline Engvall ägnar ju stor del av sin tid åt kampen mot sexuellt utnyttjande av unga, så det mesta i den här boken har hänt i verkligheten. Och det är ju det som gör att boken blir så bra, men också att den blir så hemsk.

Boken är mycket viktig, och väldigt bra. Och jag rekommenderar den absolut, precis som jag rekommenderar författarens tidigare utgivning. Jag kommer absolut att läsa dom kommande delarna i trilogin.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej