Du är här: Start / Betyg & recensioner / Avien
Betyg & recensioner för

Avien (Kartonnage)

Kundbetyg 5

(6 röster)

Vad tycker du?

Sätt ditt betyg

Rekommenderas varmt

Linn, 29 maj 2018

Underbar, lättläst och spännande! Isondra är en envis, undersökande och frågvis person, framförallt i sitt inre - man lär verkligen känna henne. Jag fastnade snabbt i storyn och ser fram emot nästa del i trilogin!

2 av 2 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Unik och vacker värld, enastående språk! Läs!

Snezana Lindskog, 9 augusti 2019

Mina varmaste rekommendationer och ett stort BRAVO får denna första del ett av trilogin "Dorossea" Jag vill inte jämföra Avien med något annat verk. Den står starkt för sig själv. Den unika världen Maria har skapat är sannerligen vacker.
Berättelsen drivs framåt mestadels genom slagfärdiga repliker och det tycker jag författaren har lyckats med bravur.
Vackra smidiga meningar som ger tydliga bilder. Isondras tankar är glasklara. Hon är en drivkraftig individ som har styrka och mod. Man kan följa tankegångarna och förstå hennes innersta väsen.
Här är några av de många citat som förgyller Berättelsen:
"Folk påstår att doften från sjudande mintvatten är behaglig, men allt min egen näsa registrerar är lukten av sjukdom och lidande. Jag kommer aldrig någonsin kunna njuta av något som innehåller mint."
"Blicken vi utbyter bär fler budskap än jag kan räkna på fingrarna."
"I min ögonvrå dansar långa, kastanjebruna hå... Läs hela recensionen

1 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Ett härligt fantasyäventyr

Lovisa Wistrand, 2 oktober 2019

Ett härligt fantasyäventyr med inslag av kärlek - ett lyckat koncept, om ni frågar mig. Det är lagom långt samtidigt som själva historien kändes ny och fräsch. Jag gillade verkligen relationen mellan Isondra och Alexander och kan ha tjutit rakt ut av lycka när de äntligen (spoilervarning!) kysstes i den mörka grottgången. En riktigt het och efterlängtad scen!

Författaren är också riktigt skicklig på att komma på fina namn. Doressea, Dorien, Elysien, Isondra, Avien, Nimriand, Evanriand (om jag minns rätt), samt det vackra språket som påminner om alviska. För övrigt så förtjänar alla fantasyförfattare som kommer på sina egna språk ett stort plus i kanten. Själv tycker jag verkligen att det förhöjer upplevelsen. Jag tyckte dock att de som hette saker som Lukas, Alexander och liknande också kunde ha fått lite mer fantasy över sina namn.

Jag förundrades över hur fint allting var i Elysien (landskapen, kristallerna, inter... Läs hela recensionen

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Rekommenderar starkt!

sannareads, 1 oktober 2019

Isondras bror är dödligt sjuk och hon är beredd att göra allt för att rädda hans liv.

Med hjälp av Pantern finner Isondra en väg ut genom Cent och tar sig till Elysien. I hela sitt liv har hon fått höra historier om hur brutala Elysierna är. Men är allt så svart och vitt som Isondra har trott?

Sättet Maria Wälsäter skriver på är fängslande, målande och fullständigt fantastiskt! Jag fick verkligen anstränga mig för att inte sträckläsa boken.

Miljöbeskrivningar och personbeskrivningarna är tillräckligt detaljerade för att man ska få känslan av att vara där vid Isondras sida.

Jag fattade snabbt tycke för karaktärerna i boken och som vanligt så dras jag till de mystiska karaktärerna som Zance. Lawine, Benjamin, Alexander och självklart Isondra är karaktärer som man önskar att man var vän med. Det känns nästan som att man är med i deras lilla grupp när man läser "Avien".

Avien är utan tvekan en... Läs hela recensionen

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej