Du är här: Start / Betyg & recensioner / Rymlingarna
Betyg & recensioner för

Rymlingarna (Inbunden)

Kundbetyg 5

(15 röster)

Vad tycker du?

Sätt ditt betyg

Underbar berättelse

Villivonkansbooks, 30 oktober 2018

Rymlingarna är Augustpris-nominerad och det förstår man verkligen varför den nominerades. Det är en fantastisk berättelse om Lill-Gottfrid och hans farfar. Barnbarnet planerar den sista resan ihop och tar med farfar ut på äventyr. Sonen och jag har läst boken ihop. Vi gillar den väldigt mycket båda två! Med stor värme berättas historien om deras sista äventyr, vi fnissar av igenkänning av farfar som är barsk och tvär. Vissa likheter finns med någon i vår nära omgivning. Till och med bilden av farfar är på pricken! Ulf har en otrolig förmåga att berätta bra och starka berättelser som berör, är så sorgligt att han inte lever längre. Men vi får njuta av de som redan finns istället. Vi håller tummarna att Rymlingarna tar hem August-priset, den är vår absoluta favorit av de nominerade böckerna. Boken riktas mot 6-9 år, den passade alldeles perfekt till sonen som är dryga sju år nu. Rymlingarna är en hjärtevärmande fantasifull berättelse o... Läs hela recensionen

4 av 4 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Ungdomsbok även för vuxna

Sångglad farmor, 18 januari 2019

Inkännande skrivet om familjerelation mellan tre olika generationer. Väntar nu ivrigt på att barnbarnen ska växa upp och kunna läsa den. Under tiden har jag en bok som tål att läsas då och då.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Morfar hade varit en bättre huvudperson

Lola andersson, 11 december 2018

Det beror på personliga omständigheter, en gåva till ett barn som är inseminerat. Han har ingen farfar.Det kan väcka en del onödiga funderingar, men det var dumt av mig att inte läsa recensionerna först. Jag hoppas att verkligheten, två fina mammor, ska hjälpa barnet att tillgodogöra sig bokens fina innehåll.

0 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej