Du är här: Start / Betyg & recensioner / Novali hjärta Sara
Betyg & recensioner för

Novali hjärta Sara (Inbunden)

Kundbetyg 5

(5 röster)

Vad tycker du?

Sätt ditt betyg

Rekommenderas varmt

Maria Terese Viklund, 24 april 2018

Novali är en av de viktigaste böckerna i vår tid. Det är en härlig berättelse om förälskelse och hur det kan se ut bortom normer, både könsnorm och vithetnorm. Jag älskar denna bok för den är charmig, lättläst och fångar barnen kring ett tema som är så viktigt att våga lyfta och prata om på ett enkelt sätt. Den är så viktig då den psykiska ohälsan breder ut sig alltmer i vårt samhälle bland barn och vuxna som inte tillåts vara som de är på grund av begränsade normer. Jag rekommenderar denna fantastiska bok varmt så köp den redan nu, läs den själva, för era barn och eller elever i skolan.

1 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Detta är en viktig och pedagogisk bok!

Gullis lästips, 23 augusti 2019

Novali 💖 Sara är en högst dagsaktuelle och viktig bok som handlar om den där riktigt första pirriga och nervösa kärleken som får Novalis mage fylld med fjärilar så fort hon ser Sara med sitt vackra svarta och krulliga hår och när Sara ler lyser hennes tänder som solen, då blir Novali jätteglad och pirrig i hela kroppen.

Novali är nämligen kär i Sara men det vågar hon inte berätta för någon.
Novali undrar om man kan vara kär i en tjej när man själv är tjej? Hon vet att som vuxen kan man vara kär i en tjej om man är tjej eller en kille kär i en kille, men hur är det när man är barn?
Det måste väl vara samma sak då, för kärlek är väl kärlek liksom!

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Fin bok om kärlek

Barnboksfamiljen, 30 juni 2018

Detta är en bra bok för barn i lågstadium att läsa själva när de börjat komma igång med läsningen - vi läste den dock högt i bilen påväg hem vilket uppskattades av A 8 år. Borde även funka bra i den äldsta åldern på förskolan.
Boken handlar om Novali och Sara, som Novali har en oskyldig barnförälskelse i. Vi får följa Novali under boken och läsa hur hon funderar över sin hemliga förälskelse, hur det kan kännas när man känner sig utanför och tro att den man gillar gillar en annan.

Illustrationerna är som vanligt av Vintrafors otroligt fina och välgjorda. Flickornas personligheter förstärks av de träffsäkra bilderna och gör att vi kommer ännu närmare till att känna Novalis pirrande känsla i magen och Sara sprakande starka personlighet. Eftersom boken handlar om så abstrakta saker som pirr i magen av förälskelse så tycker jag Lissman och Vintrafors lyckas kombinera sina verk riktigt bra så att det blir otroligt tydligt at... Läs hela recensionen

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Fantastiska illustrationer och underbar feelgood!

Jessika Lilja, 4 juni 2018

Fantastiska illustrationer och en underbar feelgood-historia! Novali hjärta Sara är en bok för barn om förälskelse och visar att kärlek är viktig oavsett vem du är kär i. Boken lockar till samtal om kärlek och samkönade relationer. Rekommenderar den som present, och boken borde vara självklar på alla förskolor!

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej