Du är här: Start / Betyg & recensioner / Happy food : om hur mat och lycka hänger ihop
Betyg & recensioner för

Happy food : om hur mat och lycka hänger ihop (Inbunden)

Kundbetyg 4

(83 röster)

Vad tycker du?

Sätt ditt betyg

För självsäker

Staffan, 24 november 2017

Recepten är säkert goda, men lägg ingen vikt vid vetenskapen och "bevisen" som refereras till då dessa är mycket bristfälliga. Alldeles för självsäker, t.ex. angående kopplingen mellan depression och mat - direkt farligt att antyda att denna sjukdom kan "botas" eller "förhindras" genom kostens innehåll. Deprimerade bör rådgöra med läkare ang. kosten, inte experimentera utifrån en kokbok.

7 av 7 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Nya insikter om kost

Anna Karin Elisabeth Kring, 28 december 2017

Har redan läst boken två gånger. Referenslistan är imponerande. Man har försökt översätta komplicerad forskning till lättförståelig svenska med den äran. Att förstå vad det man äter får för effekter i kroppen är intressant lärorikt och ger nya insikter. Recepten är bra, boken i sig ger inspiration till att själv söka egna recept med rätt ingredienser. En bok att rekommendera till andra.

3 av 3 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Intressant

Villivonkansbooks, 19 december 2017

Forskningen tyder på att epidemin av psykisk ohälsa är en folksjukdom som hänger ihop med västerländsk mat och livsstil. Våra utdöende tarmbakterier står i direkt samverkan med hjärnan och vår lycka står på spel.
Happy Food är en mycket intressant bok om hur det vi äter, påverkar kroppen. Vårt sätt att äta har gjort att våra tarmbakterier minskat radikalt. I boken presenteras lite olika forskningsstudier på hur det påverkar. Hade gärna sett att författarna snöat in ännu mer i detta, kanske följt upp studier på hur människor mår efter de bytt kost, gjort någon studie i Sverige på detta osv...Nu känns det som de skrapar lite på ytan. Boken är inspirerande och det känns inte som det är så mycket nytt egentligen, det är nyttig och ren mat som är det bästa för kroppen. Jag gillar de trevliga recepten som vi bjuds på i boken. Hoppas på en uppföljare till Happy Food, där de gräver lite djupare i allt.

3 av 4 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Nya kunskaper

Signe Persdotter, 12 januari 2018

En mycket bra och trevlig bok som tillförde en hel del nytt och gav inspiration. Det enda som gjorde att det blev fyra stjärnor i stället för fem var att texten kunde ha "svärtats" mer, jag fick anstränga mig för att se ibland.

2 av 2 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

för tjatig

Susanne Rydvald, 21 april 2018

... boken satsar mer på meningen >Happy< än >Food< och dess recept. De ständiga repetitioner, dansen omkring ordet >happy, happy, happy< gjorde mig bara nervös och jag gav upp att kolla genom boken ganska snabbt - Såna böcker som tvingar mig vara lycklig pga dess titel landar på kökets bokhylla utan matfläckar innanför

1 av 2 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Superbra

Björn Lundvall, 27 november 2017

Boken beskriver på ett bra och inspirerande sätt sambandet mellan vår tarmflora och hur den påverkar resten av kroppen och därmed sambandet mellan vad vi äter och vår hälsa. En superbra bok som alla som är intresserade av att må bra borde läsa.

1 av 2 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Paradigmskifte?

Anisa, 17 november 2017

Mycket inspirerande och intressant. Budskapet tycks befäst i senaste forskningen och den känns robust, jordnära hälsosam och inspirerande. Och goda, trevliga recept. Jag köpte sen även ett ex till en kompis och ett till min mamma :)

1 av 2 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Intressant läsning

Anna, gymnasielärare, 23 februari 2021

Spännande att läsa om hur mage och tarm hänger ihop med olika åkommor på ett delvis nytt perspektiv (för åtminstone mig).
Verkligen ingen traditionell "kokbok"!

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

En lite annorlnda BOK

Anita Margareta Gustafsson, 12 september 2018

Som jag fann lättläst och trevlig , inte alls svår även om jag fick slå upp en del termer som jag inte kände till. Kommer att använda den som uppslagsbok.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej