Du är här: Start / Betyg & recensioner / Sofi och Jakob reser till New York
Betyg & recensioner för

Sofi och Jakob reser till New York (Inbunden)

Kundbetyg 5

(6 röster)

Vad tycker du?

Sätt ditt betyg

Lärorik och Spännande!

my.loved.books, 15 januari 2021

Nu får vi följa med denna glada trio till New York; en mysig reseberättelse som är spännande och lärorik!

Vi får återigen träffa Sofi och Jakob och deras faster Lollo som denna gången åker till New York. I dessa tider så är det rätt behagligt att resa i bokform.

Liksom i den första boken då vi reste till London får vi lära oss mycket om staden.

Det här boken var en Väldigt mysig, kul och lärorik läsning!

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Charmig berättelse men bra fakta om New York

ACS Bokhylla, 20 maj 2020

Gustav 10 år:
Sofie och Jakob reser till New York handlar om två syskon och deras faster. De ska åka till New York och de får se massor av saker. Det finns skyskrapor i New York och det finns en djurpark, en massa roliga museum, Frihetsgudinnan, roliga saker att äta och många fler saker. De besöker alla platser och man får lite fakta också. Det försvinner en apa från Zoot som gömmer sig på alla sidor. Den kommer sedan hem igen. Bilderna är fina. Om man längtar till New York är detta en jättebra bok. Jag tittar i den ibland. En gång har jag varit i New York. Det var häftigt! Vi har en kompis som bor där.

Philip 7 år:
Jag tycker också om boken om Sofi och Jakob. Deras faster verkar så snäll och rolig. Hon hittar på saker. Apan i boken är också kul. Att han rymde och sedan kan man leta efter honom på sidorna. Jag har också varit i New York. Husen är jättehöga men det finns många städer som har höga hus. Jag tycker att b... Läs hela recensionen

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Fantastisk bok som väcker drömmar och nyfikenhet

Cecilia, 13 november 2019

Vi har både denna och när dem reser till London. Båda våra barn (8 år och 4,5 år) har fått upp en intresse för att resa och se och upptäcka delar av världen.

London har vi själva varit i utan barnen och den boken öppnar upp för mycket frågor om hur det var, om det ser ut som det står i boken osv. Boken om New York har blivit något vi pratar och drömmer om tillsammans då varken jag eller min man varit där.

Båda böckerna väcker så mycket nyfikenhet, längtan och drömmar till liv hos barnen och jag är så glad att dem vill ut och upptäcka världen. Vi se såååå fram emot nästa äventyr faster Lollo, Jacob och Sofi ska på.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Lärorik om New York

Villivonkansbooks, 1 april 2019

I den förra boken hängde vi med Sofi & Jakob och deras faster till London, nu bär det istället av till New York. Boken om London tyckte både jag och sonen mycket om och vi båda blev sugna på att åka dit. Boken till New York har samma upplägg där Sofi, Jakob och deras faster besöker olika platser som är kända i New York och fastern berättar mer om varje plats. Boken har en historia samt massa faktarutor bredvid med information. Jag tycker att boken blir lite mycket hoppande från plats till plats så själva berättelsen försvinner lite bland all fakta. Det är jättebra att det är mycket fakta men samtidigt vill vi läsa en spännande och rolig berättelse om deras resa. Sonen tappar intresset efter knappt halva boken och vill inte höra mer fast jag försöker locka honom. Det var stor skillnad mot London-boken där han blev väldigt engagerad i berättelsen och alla platser. Kanske är han i största laget för boken med sina snart åtta år, men samt... Läs hela recensionen

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Perfekt resebok för yngre barn

Sofi & Jakob reser till New York
Författare: Lovisa De Geer
Illustratör: Millis Sarri
Utgiven av Triumf förlag
Läsålder: 3-6 år, men här hemma
uppskattades den även av 8,5-åringen
Betyg: 4 av 5 ⭐️

Tidigare har det kommit en bok där Sofi och Jakob reser till London, men nu är det New York som gäller.
Vi får följa hur barnen upptäcker New York tillsammans med sin faster och i en paralell berättelse så får vi se hur den busiga Apan Jocko har rymt från Central Zoo och många människor försöker få honom hem igen.

En väldigt smart detalj med boken är att det är gjord på ett sätt som gör att den fungerar bra för ett brett åldersspann.
För de yngre barnen så ligger förmodligen berättelsens glädje i att få följa den busiga apans äventyr som följer barnens äventyr genom stan, för de lite äldre barnen kanske man dessutom uppskattar faktan som vävs in om de olika platserna i New... Läs hela recensionen

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej