Du är här: Start / Betyg & recensioner / Rekordskolan: Klockan tickar!
Betyg & recensioner för

Rekordskolan: Klockan tickar! (Inbunden)

Kundbetyg 4

(7 röster)

Vad tycker du?

Sätt ditt betyg

Spännande besök på Rekordskolan!

my.loved.books, 14 augusti 2020

Kul att återse Silje, Rurik och Kostas och deras klasskamrater. Häftigt att följa alla rekord!

Andra boken i serien om Rekordskolan; det har än så länge kommit ut fyra böcker.

I den här boken får vi återigen träffa vännerna Rurik, Kostas och Silje. De fortsätter att arbeta med att sätta rekord och bli bättre på sina talanger. Men det är något som inte stämmer; Siljes favoritlärare Belle har inte synts till på ett par dagar och Silje börjar bli orolig. De går till rektorn för att berätta detta; men trots att de berättar sina farhågor för rektorn så får de inte riktigt de gensvaret som de väntat sig...

Ser redan framemot att läsa nästa bok då en annan rekordskola dyker upp!

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

En underhållande bokserie!

Gullis lästips (Rönninge), 20 juli 2019

Rekordskolan är en bokserie som handlar om barnen Silje, Rurik och Kostas som är nio år, barnen kommer från olika bakgrunder och alla känner de att de inte passar riktigt in då alla har annorlunda och dolda talanger som Silje som bor i den fina stadsdelen Tigerholm, men är den enda där som har tuppkam och rockig stil. Eller som i Ruriks familj där alla bara vill träna, tävla och vinna i friidrott, men själv gillar han mest att studsa runt i naturen. Och Kostas är supersmart och har redan hoppat över tre klasser i skolan, men har inga riktiga vänner och hänger mest på biblioteket och spelar schack med 80-åriga Allan.

Men så får de höra talas om Rekordskolan, ett internat på en avlägsen ö, där vad som helst verkar kunna hända. Det är en väldigt konstig plats där man bor i en trädkoja, ett torn eller i ett cirkustält.

På ön lyfts deras olika talanger fram som något positivt och känslan av att inte passa in den fyrkant... Läs hela recensionen

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Trevligt äventyr för hela familjen!

Villivonkansbooks, 9 juni 2019

I Klockan tickar får vi åter stifta bekantskap med Kostas, Silje och Rurik, som alla går på internatet Rekordskolan. Här försvinner en lärare, de möter en gigantisk pytonorm och de åker fyrhjuling. Samtidigt pågår skolarbetet och övningar på alla rekord. Vi läste hela boken i ett svep och boken lyckades fånga sonens intresse genom hela boken. Det är ovanligt att en bok med så mycket text fångar honom under längre tid. Normalt kanske det går ett par kapitel innan han tröttnar.
Systemet med guldstjärnor som eleverna får/förlorar tilltalar inte mig, det känns som ett väldigt förlegat system som snarare användes i min ungdom. Hade gärna sett att barnen belönats på andra sätt istället. Annars gillar jag författarnas fantasi, det händer något hela tiden i boken och rekord är alltid roligt oavsett vad det är. Boken har högt tempo och är lite lagom spännande hela tiden. Den riktas mot ålder 6-9 år, men jag tycker nog att den passar lika... Läs hela recensionen

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Favorit just nu

Gustavs bokhylla, 14 maj 2019

Rekordskolan är en bra bok och jag rekommenderar dig att läsa första boken innan du läser denna. Jag tycker att skolan verkar så cool. Tänk om man kunde få gå där en vecka. Jag vet inte vad jag skulle kunna slå rekord i men något kanske jag kan hitta på. Nu vill jag att tredje boken ska komma. Vilken cliffhanger den slutar med!

Omslaget är snyggt och barnen i boken verkar lite annorlunda men på ett bra sätt.

Jag rekommenderar varmt boken.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Läslustexplosion!

I "Klockan tickar" försvinner plötsligt Siljes favoritlärare och barnen behöver samarbeta för att återfinna henne. Under jakten så får barnen utforska övriga delar av ön.

Rekordskolan har verkligen lyckats med omslagen som skapar läslustexplosioner hos barnen i min närhet. En läslustexplosion som sedan boken tar vara på i sin text och gör att barnen fortsätter läsa och älska boken. ALLA barn blir sugna på att läsa boken när de får se det glimmande omslaget. Lägg/ställ boken så omslaget syns så kommer boken bli läst. Oavsett om det handlar om i ett klassrum eller egna barnets nattduksbord.

En sak som min A uppskattat är alla rekord med tillhörande detaljer och siffror. Vi har nog alla träffat på barn i bokens målgrupp som älskar den matematiska övningen 1 + 1 = 2, 2 + 2 = 4 osv upp i svindlande höga tal. På samma sätt vävs fascinerande tal och rekord in i berättelsen på ett sätt som min A tycker är roligt. Igår läst... Läs hela recensionen

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej