Du är här: Start / Betyg & recensioner / Svarta näckrosor
Betyg & recensioner för

Svarta näckrosor (Inbunden)

Kundbetyg 4

(8 röster)

Vad tycker du?

Sätt ditt betyg

Spännande bladvändare!

Lollos bokhörna, 7 april 2019

Det här är en bok du inte får missa! "Svarta näckrosor" av Michel Bussi. Det är En spännande historia som spelas upp framför mina ögon. En konstintresserad man hittas död i den franska byn Giverny och tre kvinnor visar sig på olika sätt vara involverade i hans död. Som med Michels förra bok måste man vara koncentrerad när man läser då det är många personer involverade. Det händer mycket och boken är spännande från första stund. Jag uppskattar författarens språk väldigt mycket då det är gestaltande och mycket målande. Jag hade svårt att släppa boken ifrån mig. Alla händelser vävs ihop och det finns en grymt intressant och spännande twist i handlingen. "Svarta näckrosor" är mycket bättre än hans föregående bok "Trollsländan". Rekommenderas!

2 av 2 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Härligt språk och lysande slut

@bettan_bokprataren (Örebro), 2 oktober 2019

Jag måste erkänna att jag vid flera tillfällen var på väg att ge upp den här boken. Tempot var så segt från start och det var så vansinnigt många karaktärer att hålla ordning på och dessutom med franska namn.
Kanske var det därför jag hade svårt att komma in i handlingen och jag hade oerhört stora förväntningar på boken.
Sedan efter drygt halva boken hände något, helt plötsligt fångade den mitt intresse och vips vill jag inte sluta läsa.
Författaren har ett magnifikt sätt att beskriva de franska miljöerna, de blir så levande. Även karaktärerna fångas även dem på ett lysande sätt. Läs mer på bloggen https://bokprataren.blogspot.com/2019/10/mord-i-monets-tradgard-svarta-nackrosor.html

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Toppbok !

Jan H, 6 januari 2020

Det här är en riktigt bra bok, tycker jag.
Författaren beskriver Monet's Giverny på ett sådant sätt att man verkligen känner att man är i byn eller att man gärna vill åka dit. Spec. en av Monet's målningar beskrivs mera ingående och när jag själv läste boken hade jag denna målning framför mig vilket gav mig en extra känsla.
Väldigt intressant att följa de tre kvinnorna i olika åldrar. En konstärlig flicka, en vacker kvinna och en gammal dam. Alla speciella och spännande. Det överraskande avslöjandet i slutet av boken förringar inte det positiva intrycket.
Jan H

0 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej