Du är här: Start / Betyg & recensioner / Stillhetens styrka : vetenskapen om meditation

Ett välkommet inslag bland meditationsfloran.

Mac (Skåne), 23 oktober 2018

Stillhetens styrka är en synnerligen välöversatt bok från engelskan "Altered Traits" av Bitte Wallin och handlar om vad meditation är, hur den utförs och vad för resultat man kan förvänta sig av den.

Daniel Goleman och Richard Davidson är två psykologer från Harvard som redan på 70-talet forskade om meditationens effekter och publicerade artiklar samt sedermera välrecenserade böcker i ämnet. De var samtida med dåtidens stora ämne Biofeedbackforskningen vilket idag har ersatts av den moderna neurovetenskapens landvinningar.

Boken är mycket välskriven och baserad på fakta och åter fakta om meditationens effekter på ett lättfattligt språk utan facktermer och om de förekommer är de grundligt förklarade. Man förklarar allt från Transcendental Meditation till den nya vågen med Mindfulness i alla dess former.

Vem bör läsa boken? Var och en som har intresse av meditation, som själv utövar eller tänker utöva medita... Läs hela recensionen

8 av 9 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Intressant

Karin Nordin, 13 november 2020

Intressant, men många detaljer och jämförelser som var svåra att hänga med på, men ändå kan jag rekommendera den. En del grundkunskaper fastnade.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej