Du är här: Start / Betyg & recensioner / 12 livsregler : ett motgift mot kaos
Betyg & recensioner för

12 livsregler : ett motgift mot kaos (Inbunden)

Kundbetyg 4

(92 röster)

Vad tycker du?

Sätt ditt betyg

En enastående bok som ALLA bör läsa.

GLF , 2 juli 2018

Jordan ÄR den mest inflytelserika intellektuella tänkaren i västvärlden just nu.
Den här boken kommer du att bära med dig resten av livet. Här bjuds vi på 12 livsregler utan en massa ängsliga omskrivningar.

19 av 24 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Ett isberg under ytan.

Koltrasten, 21 december 2018

Detta är en av de absolut viktigaste böckerna i vår tid. Med ett städat språk och väl genomtänkta formuleringar, lyckas Peterson fånga alla de aspekter av livet och sätten vi människor fungerar och förhåller oss till omvärlden. Det finns även en djupare mening bakom alla de bibliska inslag som dyker upp och som många tycks reagera starkt på , men är man tillräckligt öppensinnad lyckas man nog se poängen med även dessa istället för att ta avstånd från det man inte vill förstå. Jag vågar påstå att han i vissa kapitel nästan klargör vad som finns under isberget, om isberget är det vi kallar för det omedvetna.
Bara läs den. Det är onekligen ett mästerverk som fler svenskar (!) borde få tag i.

13 av 16 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Fint med lite sanning.

Fint med lite sanning och enkla regler som skapar ett bättre varande. Peterson är skarp och klok i en balanserad kombination.

13 av 18 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

En sann intellektuell rockstjärna!

Oliver Ylitepsa, 8 juni 2018

Vill du leva ett liv där du kan både få kakan och äta den?
Leva ett meningsfullt liv där ansvar inte känns som ofrivilligt lidande?
Då är detta boken för dig!
Denna bok fungerar definitivt som vad den utger sig för.
Ett motgift mot Kaos. Och denna gången är det inte bara för bra för att vara sant. DET ÄR SANT!

Jordan B. Peterson blåser nytt liv i elden som mästerverken av Carl Jung faktiskt är, men i en ny modern tolkning. Samtidigt så lär han dig hur man klarar av att bära den oundvikliga bördan som är ansvaret för sitt eget liv, utan att lida eller behöva uppoffra mer än absolut nödvändigt.
Ett meningsfullt liv är ett innerligt lyckligt liv. Och inre lycka är definitivt något troligtvis alla människor anser vara något värt att sträva mot.

9 av 13 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

tar upp allvarliga regler med glimten i ögat

Peter Alsensjö, 24 juni 2018

boken tar upp regler med liknelser till djurvärden och bibeln men samtidigt med glimten i ögat
den är lättläst och man förstår vad han menar och kan dra paralleller in till sig själv och sin omgivning

ek den till de flesta jag träffar

8 av 12 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Tänkvärd

Bengt, 9 juli 2018

En självhjälpsbok och/eller bildningskälla med imponerande djup och bred kontext. Känns stundtals lite tung måhända med den lite väl många bibelreferenser.

7 av 11 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Människan i ny-gammalt perspektiv

Pea, 14 juni 2018

Oerhört givande att få belyst den mänskliga arten i ett evolutionärt och biologiskt perspektiv och inte det enda saliggörande, ett sociologiskt. JP hänvisar ofta till CG Jung, myternas och de kollektivt undermedvetnas betydelse.

7 av 11 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Oerhört välskriven och nytänkande.

Fisken, 5 juni 2018

Vilken bok! Helt klart bästa läsningen sedan Homo Sapiens. Många insikter och nyanserad kunskap perfekt i tiden. Kommer läsas fler gånger!

7 av 11 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

MYCKET matnyttig bok

Jan Wallin, 6 december 2018

Den är MYCKET matnyttig!!!
För er som är av en annan åsikt hänvisar jag till
regel 9:
Förutsätt att den du lyssnar på (eller i det här fallet läser) kanske vet något som du själv inte vet.
(Ta det som en huvudregel nästa gång du talar med någon som inte är av samma åsikt som du!)
Regel 3 är inte tokig heller:
Bli god vän med människor som vill ditt bästa.
Livsregel 5:
Låt inte dina barn göra något som får dig att tycka illa om dem (Läs förklaringen för att få insikt!)

6 av 9 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej