Du är här: Start / Betyg & recensioner / Landet där vad som helst kan hända
Betyg & recensioner för

Landet där vad som helst kan hända (Inbunden)

Kundbetyg 5

(33 röster)

Vad tycker du?

Sätt ditt betyg

Sommarens viktigaste bok

Thomas Nydahl, 12 maj 2018

Lars Åberg ger oss sammanhangen. Vi talar ju om en tid då "glädjekalkylerna har berövats det mesta av sin glädje", när medborgaren förvandlats till mobilpladdrande konsument, när identitetspolitik av Ku Klux Klan-modell plötsligt är högsta moraliska värde och multikulturen/mångkulturen uppfattas av majoriteten som godhetens goda, trots att den är "kulturblandningarnas antites", och denna politiska modell är detsamma som "oviljan att lägga sig i vad andra håller på med" och blir ett uttryck för intellektuell slapphet och "inte minst ett svek mot dem som far illa i minoritetskulturernas slutna rum."

Åberg understryker att multikulti-ideologin i grunden är rasistisk; "falskt tolerant, nedlåtande, föraktfull. De andra är av en annan sort och vi anser att det därför inte går att resonera med dem." Det är just i ett sådant klimat man ser åt ett annat håll när somalier i Sverige låter könsstympa sina döttrar, hedersmord bli en var... Läs hela recensionen

7 av 8 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Viktig läsning inför höstens val

BertilNo, 16 maj 2018

Bör läsas av alla som är det minsta intresserade av den enorma förändring Sverige genomgått sedan 70-talet. Åberg gör omfattande utblickar till relevant litteratur och till andra länder.
Kanske ger boken också indirekt svar på varför flera partier tvärsvängt i sin inställning till invandring sedan tidigare års val?
Kanske får man också svaret på varför plötsligt INGEN politiker längre talar om den lönsamma invandringen?

2 av 2 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Inte så bra som jag hoppats

Ragnar, 7 maj 2019

En viktig men håglöst skriven bok. Malmöboken var vassare. Sammanfattningen på baksidan är dock fenomenalt bra - det räcker att läsa den.

1 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Värdig uppföljare

Magnus, 25 juni 2018

Precis lika välskriven som Framtidsstaden men inte lika fokuserad. Det är dock inget som stör för det är väldigt intressant och lärorikt ändå. Sannolikheten är stor för att läsaren är vaken hela natten för att plöja boken från pärm till pärm.

1 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Skrämmande

Ola Stefan Göransson, 22 januari 2019

Åbergs bok är en bra men skrämmande beskrivning av problem i Sverige. Lars är en av de författare som vågar problematisera kring vårt samhälle och ofta har fått betala ett socialt pris för detta - ganska oförtjänt.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej