Du är här: Start / Betyg & recensioner / Blodlokan
Betyg & recensioner för

Blodlokan (Pocket)

Kundbetyg 4

(47 röster)

Vad tycker du?

Sätt ditt betyg

blodlokan

funkade inte för mig, just då iallafall, det va några månader sedan jag läste den, va inte så fångande som jag trodde, att det skulle bli, enligt vad andra skrev om den, kanske prova del 2, och läsa om denna.

3 av 3 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Hittar inte rätt

Anni, 3 augusti 2018

Till skillnad från i författarinnans vardagsrealistiska romaner så kommer hon inte alls till sin rätt när hon försöker sig på deckargenren. Språkligt ligger hon så långt under sin nivå att jag förmodar att det är ett avsiktligt drag att skriva enkelt och lättillgängligt som spårat ur. Handlingen är förvisso spännande, men så orealistisk att man ändå inte fångas av den. Jag tilltalas inte heller av de insprängda utdragen ur tidningsartiklar, då hon inte lyckas få till en trovärdig balans mellan dessa och den historia hon vill förmedla. Jag betvivlar inte att det finns en tanke bakom trilogin och hoppas att hon når ut med den bättre i de följande delarna.

2 av 3 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Långtråkig

Metafor, 19 augusti 2019

Tyvärr extremt utdragen, det är väldigt långa och utdragna kapitel som känns utspädda med ord utan tillräcklig dramatik. Det blir aldrig riktigt spännande eller intressant.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

långtråkig mix av ungdomskärlek och politik!

Bokmalen, 16 oktober 2019

Jag förstår inte vad författaren vill med den här boken.
Ska den vara en spänningsroman som företrädesvis passar tämligen unga läsare som precis har vuxit ifrån "Mitt livs novell"? Kärleksrelationernas skildras med en femtonårings ordval trots att bokens karaktärer är vuxna.

Eller ville författaren åstadkomma ett slags amatörmässig rapport över korruptionen bland svenska politiker genom åren?
De politiska passagerna, ur rapporter, tidningsledare och riksdagsmotioner som uppges vara autentiska, är långtråkiga att plöja igenom, och de stör läsupplevelsen.
Den fiktiva intrigen, känslospelet mellan bokens karaktärer, skildras i en naiv stil insvept av en mängd onödig kringinformation om huvudpersonens bekantskapskrets ända tillbaka till hennes tidiga barndom.

Vardagssituationerna lämnar inte något åt läsarens egen fantasi - eftersom minsta lilla sockerbit som läggs i kaffet omnämns.
Samtidigt innehåll... Läs hela recensionen

0 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Otroligt spännande

Lena Anne Marita Wirde, 22 juli 2019

Så bra Louise får fram allt i denna bok och sant är det också - otroligt att hon fått ge ut den - kanske Sverige blivit mer tillåtande för sanningar -det har ju varit tunt om det. Ska läsa hennes andra del
i triologin snart och jag antar att den är precis lika bra och spännande. Jag måste bara säga: LÄS DEN och de följande också -den tredje är dock ännu inte utgiven.

Lena "Kat"

0 av 2 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej