Du är här: Start / Betyg & recensioner / Det som göms i snö
Betyg & recensioner för

Det som göms i snö (Inbunden)

Kundbetyg 4

(79 röster)

Vad tycker du?

Sätt ditt betyg

Betyg: 4,5 av 5.

Britt-Marie "Bim" Kullin / Bims Blogg (Farsta / Stockholm), 25 september 2018

Carin Gerhardsen är en av mina favoritförfattare. Jag har tyckt väldigt mycket om alla åtta böckerna i hennes Hammarbyserie. Här är länkar till mina recensioner av alla böckerna, i den ordning dom har getts ut: Pepparkakshuset, Mamma, pappa, barn, Vyssan lull, Helgonet, Gideons ring, Hennes iskalla ögon, Tjockare än vatten och Falleri fallera falleralla.

Hammarbyserien är ju kriminalromaner/polisromaner. Men Det som göms i snö är mer av en psykologisk thriller. Och fast den är helt olik författarens tidigare böcker, så är den precis lika bra.

Boken är väldigt spännande, är helt oförutsägbar, och har vändningar som jag inte alls hade räknat med. Den är välskriven, lättläst, stundtals gripande, och den är mycket svår att lägga ifrån sig.

Jag rekommenderar varmt boken, till alla som tycker om välskrivna psykologiska thrillers. Och jag hoppas på fler böcker i liknade stil av Carin Gerhardsen.

1 av 2 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Skickligt komponerad med ständiga "cliffhangers"

Alastair, 17 april 2019

Detta var min första bok av Carin Gerhardsen och den gav definitivt mersmak.
Korta kapitel, som nästan alltid slutar med läsarens "jaså" eller "oj då" vilket gör att det blir nästan omöjligt att göra uppehåll i läsandet. Hyfsat normala men intressanta karaktärer och relationer.
Det tog väldigt lång tid innan jag kunde fästa misstankarna på rätt "mördare".
Det enda tveksamma är för mig mördarens motiv som kanske var i svagaste laget för att ta till så drastiska åtgärder som mord för att lösa en för vederbörande mer och mer problematisk situation..

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Spännande, välskriven

Monica Stenfall, 1 april 2019

Jag har läst alla Carins böcker, jag tycker att de är välskrivna och spännande, det går inte att räkna ut hur boken ska sluta vilket jag tycker är väldigt bra.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Mycket bra

Barbro Arvidsson, 31 januari 2019

Den bästa av Carin Gerhardsen. Mycket svår att lägga ifrån sig innan jag läst ut den. Hoppas det kommer fler.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Inte lika bra som Hammarbyserien

Kenneth B, 28 november 2018

Hammarbyserien är en av de bästa deckarna som jag läst så jag hade stora förhoppningar på denna. Tyvärr så blev jag lite besviken. Det var lite oväntade vändningar i början. Men sedan tyckte jag att den blev ganska förutsägbar. Men Carin har ändå ett sätt att skriva som jag gillar så jag kommer definitivt ändå köpa nästa bok hon skriver.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Väldigt bra med oväntade vändningar

Villivonkansbooks (Örebro), 9 oktober 2018

Jag är ett stort fan av Carin Gerhardsens Hammarby-serie och har alla i serien, ståendes i min bokhyllan. Blev väldigt glad när jag såg att Carin äntligen skulle komma med en ny bok! Det som göms i snö är väldigt olik Hammarby-serien till handling sett. Men det som förenar är Carins känsla för att berätta en historia som fängslar. Denna lyckas med ett antal oväntade vändningar och ända in på slutet hålls jag på halster med hur det egentligen ligger till. Jag gillar den här typen av historier, där inget är som det först verkar! Även om det inte är någon super-action rakt igenom, så har den ett driv framåt som gör att jag bara vill läsa lite till. Och lite till... Halva natten i natt ägnades åt denna bok! Nu hoppas jag att tiden går fort tills nästa bok kommer!

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Oförutsägbar, spännande och full med tvistar!

ElinsBokhylla , 27 mars 2019

Det Som Göms i Snö bjuder på många olika perspektiv som jag tyckte var riktigt uppfriskande, dels att man fick läsa ur flera olika karaktärers perspektiv det tycker jag om, det kändes som att man var med just den karaktären och upplevde allt som hen upplevde. Jag tyckte även om att man fick se inslag från nyhetsartiklar och dödsannonser.
För mig var den en bok som fick mig att tänka, vad jag trodde skulle ske och vem som var ansvarig för händelserna ändras under hela boken. När jag läste en sida var jag fast besluten om vem som var gärningsmannen för att sedan på sidan efter ändra mig totalt och det är sådana böcker som jag verkligen älskar, det oförutsägbara som gör att man aldrig riktigt vet. Dock var jag mer än säker i andra delen av boken vem gärningsmannen var, och jag hade rätt!

Sammanfattningsvis så är Det Som Göms i Snö av Carin Gerhardsen en spännande och bra bok med många tvistar och överraskningar som gör att... Läs hela recensionen

0 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej